„Zunzarina palata” prikazala malim Kikinđanima priču o prijateljstvu, ljubavi i toleranciji

Muzika i smeh publike obeležili su premiejru predstave „Zunzarina palata“ u Pozorištu „Lane“. Poznatu dečiju priču oživele su živopisne lutke i njihovi različiti karakteri.

Adaptaciju teksta i režiju je uradila Tanja Dimić Stojanov, koja kao vaspitač dobro zna koliko je mališanima bliska priča o muvi zunzari i njenim drugarima:

-Mnoge priče za decu su već adaptirane i prikazane na sceni. Ne sećam se da je neko do sada radio „Zunzarinu palatu“. Ideja je u nama još od letos. Ekipa se skupila, napisala sam tekst da bude zanimljiv i deci i odraslima jer, kao što znate, predstave u našem pozorištu namenjene su i deci i odraslima. Nadam se da će ova dugo trajati.

A da bi predstava bila uspešna, mora biti bliska i onima koji je izvode:

-Dok smo pripremali predstavu, mi smo se na sceni jako lepo zabavili. Mislim i da će publika prepoznati tu energiju. „Zunzarina palata“ je lepa priča, koju bi trebalo da pogledaju i deca i odrasli, objasnio je glumac Aleksandar Maletin.

Kroz celu predstavu, glumci, odnosno likovi stvaraju interakciju sa publikom. Kao i većina priča za decu, „Zunzarina palata“, kroz niz komičnih situacija nosi sa sobom snažnu poruku:

-Poruka ove predstave je poštovanje različitosti, tolerancija, da prihvatimo svi jedni druge takvi kakvi smo, sa svim svojim vrlinama i manama. Mislim da je to ono što nam svima treba, dodala je Dimić Stojanov, a Maletin se nadovezao:

-Klince mi brzo naučimo apsolutno sve što poželimo, ali moramo i na odraslima da radimo. Zato je tu dečije pozorište, za sve mlade roditelje. Dođite, dovedite klince i biće vam lepo.

Zbog velikog interesovanja, „Zunzarina palata“ odigrana je u dva termina. „Lane“ se polako priprema i za decembar, za mališane omiljeni mesec kada govorimo o ovom teatru. Dvorište se tada, uz ukrase i lampice, transformiše u najlepšu zimsku bajku i igraju se novogodišnje predstave.