Zrenjanin i Novi Sad pozvani na “Dane ludaja”

Kad mališani daju na znanje da je najlepša manifestacija baš u njihovom gradu, onda ne postoji razlog da se ne dođe.

Zrenjaninci i žitelji Novog Sada su i ove godine imali mogućnost da ih na „Dane ludaje“uz pesmu i slatku bundevaru pozovu najmlađi Kikinđani.

Lep septembarski dan Zrenjanincima su već u prvim jutarnjim satima ulepšali kikindski predšolci, koji su presvučeni u jesen prodefilovali gradom.

Zrenjaninci, čija manifestacija po godinama trajanja ide uporedo sa kikindskom znaju koliko je potrebno ulagati da dešavanje dobije na autentičnosti, ali i na atraktivnosti, što se maštovitom promocijom i potvrđuje. Poziv je usledio, a i obećanje da ćemo se videti sledećeg vikenda, kazao je i predstavnik TO Zrenjanina Jaroslav Stevanov:

-Želim da pozdravim ove divne Kikinđane, naše drage goste. Ovo je pravi način kako se promoviše manifestacija, direktan kontakt sa građanima. Ova dečica kako su obučena, ovi ljudi sa njima potvrđuju to pravilo. Mislim da će Zrenjaninci imati mogućnost da uživaju u ovoj promociji i da će doći u Kikindu,  da posete vašu manifestaciju.

Nakon Zrenjanina, veseli karavan je stigao i do Novog Sada, gde je novinarima, kako i dolikuje predstavljena najveća kikindska manifestacija. Ispred Odseka za poslove razvoja grada 33. manifestaciju Dani ludaja je predstavila Jasmina Milankov:

 

-Danas smo u Novom Sadu da promovišemo našu najveću manifestaciju. Ono što želimda istaknem je da su “Dani ludaje” poneli titulu Najbolje manifestacije u Srbiji. Za ovu godinu smo pripremili program u trajanju od četiri dana. Ono što je kuriozitet ove godne je da će nam se pridružiti  grad Istočno Sarajevo koje ima manifestaciju “Dani tikve” već šest godina. Poželeli su da dođu kod nas, da čuju naša iskustva o samoj organizaciji, kako bi i svoju manifestaciju  mogli da obogate.

Zanimljive kostime, koje su mališani nosili pravili su roditelji, ali kako bi sve bilo lepo i šareno brinule su se vaspitačice “Plavog Čuperka”,  Danijela Tamaši i Vesna Jovanović, koje su sa decom pripremile i program promocije. Najmlađi su sa uživanjem jeli bundevaru, pa okrepljeni i sa mirisom vanile i cimeta pošli put centra Novoga Sada.