ŽPG “Melizmi” “Muzikom ljubavi” raspevala grad

„Muzikom ljubavi“ kako je nosio naslov koncerta Ženke pevačke grupe „Melizmi“ izveden u prepunoj sali Narodnog pozorišta, završena je nedjelja žene, u organizaciji Kulturnog centra.

Nakon niza planiranih gostovanja od strane književnica, glumaca, udruženja, poslednje veče je bilo obojeno muzikom koju rade i pripremaju deset članica grupe „Melizmi“. Kako je navela direktorica KC Tanja Nožica, potrudili su se da i ove godine nedelju posvećenu ženama isplaniraju na najbolji mogući način:

-Potrudili smo se da program bude raznolik. Evo krunišemo  ovu manifestaciju koncertom Ženske pevačke grupe “Melizmi”. Oni kod nas rade i stvaraju, što znači da su sastavni deo Kultuirnog centra.

A da je veliki broj sugrađana, roditelja, prijatelja, saradnika želeo da prisustvuje koncertu svedoči prepuna sala Narodnog pozorišta. Na sceni su se pojavili i najmlađi, kada je horsko pevanje u pitanju, članovi hora PU „Dragoljub Udicki“ „Čuperak“.

Oni su izazvali veliki aplauz pevajući zajedno sa domaćinima staru narodnu pesmu „ Ne plači Stano mori“. Prema tvrdnji Biljane Mandić, koja je pre više od 10 godina, tačnije 2005. godine osnovala „Melizme“imale su potrebu i ovoga puta da budu autentične i da ostave poseban utisak:

-Ovo je za nas bio izazov. Ova nošnja dolazi odande  gde se Srbija rodila, sa Kosova! Mi ćemo vam prikazati Prizren, što će biti veliko iznenađenje za publiku, u čega sam sigurna. Potom ćemo proći kroz Srbiju, pokazati kako se to peva, skroz tamo do Beograda. Pa ćemo preći u Vojvodinu, pa do Banata. Napravićemo pravu lalošku sobu, sve sa čeljadi, sa nekom mobom i sa pijanim Lalom.

Tokom godina postojanja grupa je ostvarila dobru saradnju sa pevačkim ansamblima, ne samo iz Srbije, već i iz drugih zemalja. Veliko oduševljenje su izazvale gošće iz ŽPG „Bosiljak“ iz Brčkog, koje sarađuju sa „Melizmima „ i kojima ovo nije prvi put da pevaju u u Kikindi.

Muzika ljubavi spojila je veliki broj pripadnika različitih generacija, koju su imali nameru da provedu jedno lepo veče, što su im je grupa “Melizmi” obećala  ali i ispunila. Na ovaj način je i Kulturni centar, kome su se posebno zahvalile članice ove ženske pevačke grupe  završio nedelju posvećenu ženi, ali i svima koji znaju da uživaju u prijatnim kulturnim dešavanjima, kojih ima u našem gradu.