Zimski kamp u Narodnom muzeju

U toku je Zimski kamp u Narodnom muzeju koji je okupio tridesetak dece. Osim Kikinđana kampu “Zima u muzeju” koji se organizuje osmi put pridružili su se mališani iz Španije, Hrvatske i Novog Sada.

 

 

 

 

Od 26. decembra Kikinđani i njihovi drugari iz drugih gradova učestvuju u zanimljivim radionicama kroz koje upoznaju muzej i grad. Među decom koja zimski raspust provode u muzeju je i devetogodišnja Ilma Lazić iz Zagreba:

-Stekla sam puno prijatelja. Radionice su odlične i zanimljive. Volim da dolazim u Kikindi kod bake i dede – rekla nam je Ilma.

Sa decom rade muzejski edukatori Katarina Dragin i Dragan Kiurski.Kroz osam radionica “Prvi put u muzeju”, “Arheologija za početnike”, “Banat kroz zanat”, “Kikindske ulice” “Muzejski teatar” deca od osam do 12 godina puno su naučila.

Cilj zimskog kampa je promocija lokalnog nasleđa. Radimo i zabavljamo se na stalnoj postavci muzeja. Decu učimo kada je Kikinda nastala, kako se razvijala, šta je sve uticalo da mi budemo grad kakav smo danas – istakao je Dragan Kiurski, kustos pedagog.

Zimski kamp” traje do 9. januara i biće završen otvaranjem izložbe radova.