Zimska služba dežurna 24 sata

Zimska služba u pripravnosti je 24 sata i svakodnevno čisti ili baca so na putevima.Putevi prvog i drugog prioriteta na teritoriji Grada Kiknde prohodni su, a so koja je bačena otklonila je poledicu nastalu usled ledene kiše. Upravo ledena kiša i sneg visine od dva do tri centimetara najproblematičniji su za uklanjanje.

 

 

 

 

 

 

-U ovakvim vremenskim uslovima bacimo so, a ne možemo da uklanjamo sneg sa kolovoza jer ga nema dovoljno da ga mehanizacija skloni. So deluje na minus četiri ili pet stepeni, a ukoliko su temperature niže deluje samo ako se na putevima odvija saobraćaj – istakao je Milivoj Linjački, komandant Štaba zimske službe.

Državne puteve održava Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

-Saobraćajnice su dobro očišćene osim puta od Kikinde ka Bašaidu i ka Melencima. Na ovim putevima bilo je nekoliko saobraćajnih nezgoda tako da ću reagovati kod nadležnih – kaže Linjački.

Na sve učesnike u saobraćaju još jednom je apelovano da vožnju prilagode uslovima na putu i da voze sporije.

-U protekla tri dana bačeno je 70 tona  soli. Na lageru imamo još 90 tona i planiramo da naručimo još – dodao je Milivoj Linjački.

Zimska služba kada pada sneg na svakih sat vremena obilazi saobraćajnice kako bi pravovremeno odreagovali. I narednih dana očekuje se sneg manjeg intenziteta.