Zaživeo Dnevni boravak za najstarije sugrađane

U adaptaciju Kluba penzionera koji radi pri Gerontološkog centru Grad Kikinda uložio je milion dinara. U ovom prostoru zaživeo je Dnevni boravak za najstarije sugrađane koji osim što mogu da kvalitetnije provode vreme imaju na raspolaganju i zdravstvene usluge stručnog osoblja.

Kako bi ideja o Dnevnom boravku bila realizovana Gerontološki centar je konkurisao za javne radove u Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u okviru kojih su odobrena tri radnika: fizioterapeut, radni terapeut i negovateljica.

 

 

 

U skladu sa mogućnostima dobili smo radnike u okviru javnih radova. Pošto završimo licenciranje u ovom prostoru možemo da zaposlimo od pet do deset radnika jer uvodimo novu uslugu socijalne zaštite. Najstariji sugrađani ovde mogu da provode vreme kako žele, da učestvuju u raznim sekcijama, kao i da se druže sa članovima Kluba penzionera – istakao je Svetislav Vukmirica, direktor Gerontološkog centra.


Javni radovi traju četiri meseca, a očekuje se da će i posle toga Dnevni boravak biti održiv.
Naše sugrađane najčešće savetujemo pošto im izmerimo nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Većina njih već ima ustaljenu terapiju tako da razgovaramo sa njima – dodala je Ružica Janković, doktorka u Gerontološkom centru.
Ideja je da Dnevni boravak postane svakodnevna aktivnost Gerontološkog centra. On je sada dostupan ponedeljkom, sredom i petkom od osam do 16 sati.