Završena zamena vrelovoda u ulici Đoke Radaka

Deo vrelovoda na kom je protekle grejne sezone bilo najviše havarija je upravo deonica u ulici Đoke Radaka od Svetosavske do Nemanjine . To je razlog što je JP “Toplana” kao prioritet odredilo da se u potpunopsti zameni kritična deonica. Radovi na ovom poslu su završeni, a u narednom periodu ostaje da se uredi parking i asfaltira deo puta u Nemanjinoj ulici. Po završetku svih radova ulica će ponovo u potpunosti biti otvorena za saobraćaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mašinski deo radova bio je poveren JP “Toplani”, dok je građevinski deo uradila firma “Zlatna greda”. Dužina trase je oko 100 metara i stara je više od 30 godina, tako da je i proteklih grejnih sezona dolazilo do pucanja cevi. Kako saznajemo od nadležnih u “Toplani” tačna vrednost svih radova znaće se po završetku posla. Grad Kikinda je za ovu namenu izdvojio milion i 250 hiljada dinara za nabavku cevi. U ovom javnom preduzeću očekuju da u predstojećim grejnim sezonama neće biti havarija na pomenutoj lokaciji što će najviše pozdraviti stanovnici ovog dela grada.

Od početka grejne sezone zamenjeno je i 100 metara toplovoda na Trgu srpskih doborvoljaca od broja 52 do kraja zgrade bivšeg “Srbijateksa”. Urađene su i kritične tačke u ulici Generala Drapšina. U “Toplani” se nadaju da će do početka grejne sezone biti završen remonti u Mikronaselju gde je planirana zamena preostalog toplovoda na trasi od magistrale prema bivšem Bloku i u dužini od oko 100 metara , kao i radovi na nekoliko priključaka gde je bilo havarija tokom grejne sezone.