Završena zamena prozora na Dečijem i Školskom dispanzeru

Dečiji i Školski dispanzer nalaze se u dve zgrade izgrađene početkom 20. veka. Do sada je bilo ulaganja u objekte, ali prozori nikada nisu sanirani. Prozori su dotrajali toliko da se prostorije zimi loše greju, jer se gubi toplota, a dolazi i do prokišnjavanja. Objekat je izgrađen 1890-tih, tako da je stolarija na zgradi stara i preko 100 godina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Prozori su bili deformisani, stari, propuštali su vodu. Kako tako služili su do prošle godine kada smo bili poplavljeni posle svake kiše što nam je umogome otežavalo rad. Obratili smo se gradskoj upravi gde su nadležni ispoljili veliko razumevanje za našu situaciju – istakla je dr Vesna Tomin, načelnica Dečijeg i Školskog dispanzera.

Naša sagovornica ističe da je podrška od grada Kikinde stigla u pravi čas, a za zamenu prozora izdvojeno je dva miliona dinara.

-Ono što bi bilo neophodno uraditi u narednom periodu je dvorište koje je u poprilično lošem stanju i bojimo se da će se neko povrediti. Osim toga, zbog akreditacije potrebna nam je još jedna rampa na ulazu u Dečiji dispanzer – rekla je dr Tomin.

Zgrade oba dispanzera su pod zaštitom države tako da su se radovi izvodili uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika Subotice.Osim prozora obnovljene su i roletne koje su na većini prozora bile polomljene.