Zatvoreni bazen sutra počinje sa radom

Rekonstrukcija velikog bazena unutar Sportskog centra “Jezero” privedena je kraju.Potpuna sanacija urađena je prvi put od izgradnje. Ova ustanova sledeće godine proslavlja četiri decenije postojanja i rada tako da je bilo neophodno da se uradi temeljna rekonstrukcija.

 

 

 

 

 

 

-Radovi su počeli polovinom septembra. Posao se odužio jer smo nailazili na poteškoće koje smo rešavali u hodu. Sada je sve završeno i od sutra, 1. decembra, bazen počinje sa radom. Zavod za javno zdravlje uradio je analizu vode koja je bakteriološki i hemijski ispravna – istakao je Slobodan Marinkov, direktor SC “Jezero”.

Novac za radove obezbedili su Grad Kikinda i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport. U rekonstrukciju bazena uloženo je devet miliona dinara.

-Urađena je antikorozivna zaštita metalnih stubova.Izvađene su sve pločice i ivičnjaci oko bazena i zamenjeni su novim . Sanirani su prelivni kanala. Iako nije bilo u planu, uspeli smo da uradimo plafon odnosno hanter daglas koji je bio u veoma lošem stanju – kaže Marinkov.

Radovi su obuhvatili sanaciju cevi u bazenu, peskarenje i zaštitu tri filtera, kao i čišćenje vodovodne instalacije.

Zbog uređenja bazena škola plivanja za osnovce odložena je za narednu školsku godinu. Kako bazen nije radio dva meseca sezonske karte od ove građani će moći da iskoriste do 31. maja sledeće godine.