Zamenjen svetlarnik u OŠ “Vasa Stajić”

Ovih dana u OŠ “Vasa Stajić” zamenjen je svetlarnik koji je ujedno bio i spoljnji zid. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na konkursu za investiciono održavanje objekata odobrio je 3,6 miliona dinara, a lokalna samouprava izdvojila pola miliona dinara za pomenute radove. Kako je istakao gradonačelnik Pavle Markov prilikom obilaska mokrinske škole ove godine značajna sredstva uložena su poboljšanje uslova rada.

 

 

 

 

 

 

-Tokom godine dosta je uloženo u školu “Vasa Stajić”. Zamena dotrajalog svetlarnika bila je važna jer je bio star, neuslovan i gubila se velika količina toplote. U školu je ukupno uloženo oko 12 miliona dinara, a tokom godine rekonstruisani su toaleti i zamenjena je dotrajala stolarija – istakao je Pavle Markov.

Svetlarnik je izgrađen pre šest decenija i posle završenih radova škola će biti bezbednija za učenike i zaposlene.

Postavljanjem novog svetlarnika očekujemo ogromnu uštede energije. Planovi za narednu godinu su da konkurišemo za sredstva na što više konkursa. Neophodno je adaptirati pod u fiskulturnoj sali, a zajedno sa mesnom zajednicom konkurisaćemo kod NIS-a za sredstva koja se dodeljuju po programu “Zajednici zajedno” – rekao je Nenad Kihas, direktor OŠ “Vasa Stajić”.

Osnovna škola “Vasa Stajić” ima 436 đaka od prvog do osmog razreda. U projektu “Druga šansa” , obrazovanje odraslih, školu pohađa 60 učenika.