Zamenica gradonačelnika priredila prijem za Kikinđane – finaliste „Sportskih igara mladih“

Lepa slika dolazi iz Svečane sale Skupštine Grada. Finaliste državnog takmičenja „Sportske igre mladih“ primila je zamenica gradonačelnika Bosiljka Srdić. Ona je istakla da su naši mladi sugrađani najveći ponos Kikinde.

Na takmičenje na koje odlaze, pored svojih škola, predstavljaće i Kikindu. To će učiniti na najbolji način, uz takmičarski duh i fair play.

-Nadam se da ćemo se po njihovom povratku ponovo naći ovde i proslaviti njihove uspehe. Ispraćamo ih uz puno želja i majicama u boji grada, koje će nositi ponosno. Želimo im puno uspeha, kaže zamenica gradonačelnika.

Predsednica Školskog sportskog saveza Kikinde Svetlana Mirčić Vukobrat podsetila je da će se državno takmičenje održati u Beogradu od 17. do 21. jula.

Kikindu će predstavljati 82 učenika. Sigurni smo da će jedan broj njih izboriti učešće na takmičenju u Splitu.

Kikinda će imati predstavnike u fudbalu, basketu, rukometu, odbojci, tenisu, stonom tenisu, šahu i igri „Između dve vatre“.

„Sportske igre mladih“ iz godine u godinu postaju kompeksinije takmičenje, jer sve više dece uzima učešće. Ove godine ukupno je 58.000 takmičara prošlo od svečanog otvaranja, koje je održano u Kikindi 22. maja. Na državnom finalu učestvuje 1.021 školarac, a prvoplasirani odlaze sredinom avgusta u Split, gde se održava međunarodni novo ovog sportskog događaja.