Zakazana sednica Skupštine Grada

Na osmoj sednici Skupštine Grada biće razmatrana odluka o završnom budžetu za 2016. godinu. U izveštaju Sekretarijata za finansije stoji da su ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva milijardu i 987 miliona dinara, a milijardu i 927 miliona su rashodi i izdaci. Razlika od oko 60 miliona dinara je početno stanje na početku ove godine.

Na dnevnom redu je i razmatranje godišnjeg likvidacionog izveštaja za prošlu godinu za javna predueća u likvidaciji: JKP „6.oktobar“, „Gradsko zelenilo i pijaca“, ICK i Javne agencije za poljoprivredu i malu privredu. Pred odbornicima će se naći i izveštaji o radu i finansijskom poslovanju za 2016. godinu PU „Dragoljub Udicki“, ustanova kulture: Narodne biblioteke „Jovan Popović“, Narodnog muzeja, Narodnog pozorišta, Istorijskog arhiva, KCK, „Terre“, kao i izveštaji Doma zdravlja, Crvenog krsta, Gerontološkog centra, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, CSU, Centra za socijalni rad, SC „Jezero“.

Razmatranje dugoročnog i srednjoročnog plana razvoja od 2017. do 2021. javnih preduzeća „Autoprevoz“ i „Toplana“ nalazi se, takođe, na dnevnom redu. Na sednici će se raspravljati i o donošenju odluke o izmeni i dopuni odluke o javnom vodovodu,kanalizaciji, snabdevanju toplotnom energijom, javnim parkiralištima i uklanjanju vozila, o propisanim novčanim kaznama za prekršaje i boravišnoj taksi. Sve ove odluke usklađuju se sa zakonima.

Deo tačaka odnosi se na razrešenja i imenovanja članova nadzornih i upravnih odbora u institucija, kao i u školskim odborima.

Dužnosti odbornika biće razrešen dr Slobodan Mirosavljev koji je podneo ostavku na ovu funkciju.