Zakazana prodaja imovine firme “Prima produkt” u stečaju

Na osnovu rešenja Privrednog suda u Zrenjaninu, stečajna upravnica firme “Prima produkt” u stečaju Jelica Vukolić objavila je oglas za prodaju pokretne i nepokretne imovine. Javno nadmetanje zakazano je 30. jul u 11 sati u prostorijama fabrike u ulici Nikole Tesle broj 2. Početna cena je 220, 5 miliona dinara, a prodvaće se po funkcionalnim celinama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potencijalni kupci mogu da se nadmeću za objekte koji se prostiru na oko 4.000 kvadratnih metara koji pripadaju prvoj celini. Na raspolaganju su proizvodna hala, magacini, upravna zgrada,laboratorija,hladnjača od 5.000 tona, kolska vaga, trafo stanica, portirnica, parna gasna kotlarnica sa pripadajućom opremom i zalihama rezervnih delova, materijala ambalaže, HTZ opreme, škarta poluproizvoda i robe.Deo objekata se nalazi u postupku legalzacije. Za nepokretnu imovinu depozit u dinarima je 88,2 miliona dinara. Od pokretne imovine na prodaju je putničko vozilo marke “tojota korola” čija je početna cena 147,5 hiljada dinara.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja po dobijanju profakture uplate 30.000 dinara za nepokretnu i 5.000 dinara za pokretnu imovinu. Imovina se kupuje u viđenom stanju i može se razgledati po otkupu i preuzimanju prodajne dokumentacije, a najkasnije do 23. jula.

Podsetimo da je stečaj u “Prima produktu” pokrenut 19. novembra 2015. godine, a kako niko nije podneo plan reorganizacije u fabrici je proglašen bankrot. Ova, nekada uspešna fabrika, duguje oko dve milijarde dinara, a najveći poverioci su banke i fondovi.

Fabrika “Prima” dobila je novog vlasnika 2003. godine i ta privatizacija bila je poništena jer su tadašnji vlasnici kreditno zaduživali fabriku pa su banke usled nenaplativosti svojih potraživanja prodale nepokretnu i pokretnu imovinu koju je 2007. godine kupio Stojan Ždrnja iz Subotice. Tada je nastao „Prima produkt“ koji je nakon izvesnog vremena preuzela Fabrika metalnih proizvoda koja je bila vlasnik do pokretanja stečaja 2015. godine. Do sada je bilo više pokušaja da se nekadašnji gigant za preradu voća i povrća proda, ali su svi oni bili bezuspešni.