ŽAK u novoj sezoni želi da bude iznenađenje Vojvođanske lige Istok

Protekla sezona za ŽAK je bila potpuni debakl i samo ga puka sreća spasila od ispadanja iz Vojvođanske lige Istok.

Ekipa sa Vašarišta učiniće sve da se u novoj sezoni ne ponove katastrofalne greške iz prethodne i sada sa novim trenerom Jovicom Lakićem planira strategiju prvenstvo koje je na vratima:

-Prvo što treba da uradimo je da mlade momke edukujemo i usmerimo na pravi put. U modernom fudbalu i mi treneri smo dužni da svakog dana učimo nešto novo i da prenosimo na igrače. Mislim da sam dosta toga nauči kroz školovanje i dok sam bio pomoćnik selektoru Milanu Obradoviću u omladinskoj reprezentaciji. Imam šta da prenesem, a do njih je da budu strpljivi i disciplinovani, kao i da primenjuju iz dana u dan kroz vežbu, pa mislim da ćemo tako doći do prepoznatljive igre.

Ekipa je mlada, pa je pored fizičke pripreme neophodno raditi i na psihičkoj stabilnosti. Lakić veruje da ŽAK ima potencijal da uradi mnogo više od onog što je pokazao u prethodne dve godine:

-Ne postoje nepobedivi. Poenta je u radu, disciplini, motivaciji. Kada izađeš na teren moraš da veruješ da možeš svakoga da pobediš. Ja verujem da možemo 15 pobeda da ostvarimo i ne bih bio trener da ne verujem u to. Verovatno do toga neće doći, ali svaka utakmica mora da se igra na pobedu. Moramo dati svoj maksimum u borbi i da igramo pošteno. Želimo i da publika, koja će biti dvanaesti igrač, prepozna u ekipi potencijal i da joj podršku. Onda je sve moguće.

U timu vlada veliki entuzijazam i fudbaleri jedva čekaju da počne prvenstvo. Promene nisu uvek lake, ali su često neophodne da bi jedan klub napredovao, a to su shvatili i mladi Železničari:

-Imamo mnogo novih igrača, a atmosfera u ekipi je odlična. Dobro treniramo, družimo se i za sada je sve super. Novajlije se odlično uklapaju u tim. To su momci koji su igrali u ovoj ligi, svi se mi manje-više poznajemo, pa nema nikakvih problema. Nadam se da ćemo biti barem u prvih pet i da nećemo više biti na dnu tabele, kaže Marko Ratko.

Pripremni period najmanje je omiljen, a vremenski uslovi ovog leta bili su samo oteževajuća okolnost. Ipak, igrači se ne žale:

-Na početku nije bilo toliko sparno i vruće. Za sad nije loše. Polako postaje toplije i sve teže. Pripreme još nisu toliko naporne, ali biće sigurno. Isto je i ostalim klubovima iz grada, koji će nam biti i najteži rivali. Sve te utakmice imaju karakter derbija, pa će biti i najveći izazov za nas, dodaje Ratko.

Ekipa sa Vašarišta veruje da uz trenera, koji ima bogato iskustvo, može da napravi iznenađenje u sezoni. Isto tako, za Lakića je pravi profesionalni izazov da ŽAK ove sezone gotovo izdigne iz pepela, uz igrače u koje bezgranično veruje:

-Kad sam sve sabrao i sagledao, mislim da sam izabrao pravi klub. Za mene su ovo sada nova dokazivanja i privikavanja. Drago mi je što imamo dosta mladih igrača i potencijal. Uslovi su izvanredni, na ovim momcima i na meni je da vratimo klub na stare staze i da više ne bude ugrožen što se tiče opstanka. Mislim da uz kvalitetan rad na ostvarimo dobar rezultat i budemo iznenađenje ove sezone, zaključuje Lakić.

Da li će ŽAK ostvariti ove ambicije, videćemo uskoro. Prvenstvo počinje 18. avgusta, a Železničari prvu utakmicu igraju u gostima, protiv „Radničkog“ iz Sutjeske.