ŽAK i „Sloboda” remizirali, „Kozara” sada lider grupe

Trinaesto kolo Vojvođanske lige Istok bilo je u znaku lokalnog derbija, u kojem su se na Vašarištu sastali ŽAK i „Sloboda“. Obe ekipe zatresle su protivničku mrežu jedanput i tako podelile bodove. Jedan pogodak postigla je i „Kozara“ u meču protiv „Budučnosti“ iz Srpske Crnje, ali i on je bio dovoljan da tim iz Banatskog Velikog Sela ostvarip pobedu i od novokozarčana preuzme lidersku poziciju na tabeli. Remi, ali uz tri pogotka, izborila je i „Kikinda“, koja se sastala sa „Slogom“.

Vojvođanska liga Istok – 13. kolo

ŽAK – Sloboda                                                 1:1

Kozara – Budućnost                                        1:0

Sloga – OFK Kikinda 1909                             3:3

Lokalni derbi odigran je i u 13. kolu Područne lige Zrenjanin, a nakovački „Polet“ sa 3:1 savladao je „Deliju“ iz Mokrina. Ruskoselska „Crvena zvezda“ ugostila je „Mladost“ iz Banatskog Despotovca, a meč je završen rezultatom 1:3.

Područna liga Zrenjanin – 13. kolo

Polet – Delija                                                    3:1

Crvena zvezda – Mladost                              1:3

Sreća ni ovog vikenda nije bila na strani košarkaša „Velike Kikinde“. Težak poraz pretrpeli su u Somboru, gde je „Džoker“ slavio sa ubedljivih 101:59.

Loš rezultat zabeležili su i vaterpolisti ŽAK-a. Valjevski „Valis“ bio je bolji i rezultat meča, koji je odigran u Zrenjaninu, bio je 8:12.

Prvi poraz pred domaćom publikom pretpeli su i rukometaši „Kikinde Grindex“. Lider Superlige „Metaloplastika“ nastavila je niz bez poraza i u hali „Jezero“ slavila sa 33:27.

I rukometaši mokrinske „Crvene zvezde“ nisu uspeli da ostvare pobedu ovog vikenda. „Mladost TSK“ iz Bačkog Jarka slavila je sa 31:27.

Sa druge strane, ženski rukometni timovi izborili su pobede. Kikinđanke su u Temerinu dominirale i meč završile sa 21:14, a sa tesnih 21:20 slavile su Mokrinčanke u Dolovu.

Solidan skor zabeležili su odbojkaški timovi. MOK „Kikinda“ u Kleku je slavio sa 3:1 u setovima, baš kao i odbojkašice „Kikinde“ u Žitištu. Takođe sa 3:1 u setovima izgubile su igračice kluba „Ki-0230“ u Krajišniku.