Za vrtiće 20 miliona dinara

U budžetu lokalne samouprave za ovu godinu planirano je oko 20 miliona dinara za Predškolsku ustanovu “Dragoljub Udicki”. Ulaganja u vrtiće započeta prošle godine, kada je u saradnji sa lokalnom samoupravom uloženo 22,7 miliona dinara, nastavljaju se i tokom ove građevinske sezone, istakla je Stanislava Hrnjak, pomoćnica gradonačelnika zadužena za predškolsko obrazovanje, kulturu i informisanje.

-Adaptirani su vrtić “Mendo” i dvorište Bambija”, a stvaranje uslova za kvalitetniji boravak mališana u vrtićima nastaviće se i u narednom periodu. Fondacija UNDP pomoći će sanaciju vrtića u Bašaidu i ovih dana objavljena je javna nabavka za radove. Grad Kikinda će biti investitor, a početkom juna očekujemo da Bašaid dobije vrtić kakv zaslužuje – istakla je Stanislava Hrnjak, pomoćnica gradonačelnika.

U vrtić “Maslačak” biće utrošeno četiri miliona dinara.Nov izgled dobiće i “Naša radost” .

-Najavljeno je i da će mađarski nacionalni savet učestvovati u delu troškova neophodnih za temeljnu rekonstrukciju. Opredeljen je i novac za uređenje vrtića “Poletarac” u Kikindi, a kod Pokrajinskog sekretarijata konklurisali smo za sredstva neophodna za projektnu dokumentaciju – rekla je naša sagovornica.

Predškolska ustanova ima 18 objekata i u toku narednih nekoliko godina planirano je da svi vrtići budu obnovljeni.

-Usklađen je i cenovnik boravka dece i od 1. januara, za 138 porodica koje imaju decu od jedne do tri godine, snizili smo cene sa 6.000 na 4.600 dinara. To je značajna ušteda – dodala je Stanislava Hrnjak.

Dogradiće se i jedna prostorija u vrtiću “Miki” u koju će biti smeštene jaslice.