Za stočarske farme Pokrajina izdvojila 142 miliona dinara

Na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu dodeljeno je 69 ugovora stočarima koji su konkursali za sredstva na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Za ugovore vredne 142 miliona dinara Pokrajinska vlada obezbedila je deo novca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Usmereni smo na mala i srednja poljoprivredna preduzeća i gazdinstva. Sada imamo IPARD koji sve više učestvuje u razvoju gazdinstava, a rebalansom budžeta biće više novca izdvojeno za poljoprivrednikeistakao je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine.

Vuk Radojević, pokrajinski sekretar Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo rekao je da agrarni budžet Vojvodine nikada nije bio veći, a da je za ugovore za stočare opredeljeno 80 miliona dinara:

-Najviše novca izdvojeno je za svinjogojske farme. Gotovo 66,5 miliona dinara namenjeno je svinjogojstvu, više od 31 miliona opredeljeno je za govedarske farme, skoro 30 miliona za ovčarske i nešto preko 15 miliona dinara je za živinarske farme.

Ulaganje u poljoprivredu je razvojna šansa Vojvodine, istaknuto je ovom prilikom. Ove godine će posle rebalansa budžeta, u drugoj polovini 2019. godine, biti obezbeđena i dodatna sredstva.