Za kupovinu “Baninija” zainteresovani “Jaffa”, “Matijević” i “Bambi”

Odlukom Privrednog suda iz Zrenjanina fabrika a.d. Banini u stečaju ponuđena je na prodaju koja će biti održana 21. marta u 12 sati u Kikindi u Centru za stručno usavršavanje. Vrednost kikindske konditorske fabrike procenjena je na 30 miliona evra, a početna cena za zainteresovane kupce biće 15 miliona evra. Kako je za TV Rubin potvrdila stečajna upravnica Dragana Galić tenedersku dokumentaciju po ceni od 500 hiljada dinara do sada su otkupile Industrija mesa “Matijević” iz Novog Sada, Fabrika biskvita “Jaffa” iz Crvenke i Industrija keksa “Bambi” iz Požarevca. Za kupovinu fabrike bilo je zainteresovano desetak kupaca iz: Francuske, Italije, Belorusije, Rusije i naše zemlje, a pravo da se nadmeće na javnom tenederu imaće samo firme koje do 16. marta otkupe tendersku dokumentaciju.

U “Baniniju” odnosno “Konditorima Maleničić” , preduzeću koje je zakupilo pogone, pa samim tim i zaposlene, radi oko 500 ljudi. Radnici sporadično dolaze na posao od polovine januara, u zavisnosti od raspoloživih sirovina.

Podsetimo, fabrika “Banini” u stečaju je od 26. aprila prošle godine, a stečaj je pokrenut na zahtev “Sosijete ženeral banke”, koja potražuje oko 15 miliona evra. S druge strane zastupnik fabrike „Banini“ bio je protiv takvog rešenja, smatrajući da je plan reorganizacije iz 2013. godine poštovan.