Za doček Nove godine na trgu izdvojena minimalna sredstva

Građani koji Novu 2017. godinu dočekaju na Gradskom trgu imaće priliku da uživaju u rok zvucima jer će nastupiti Dejan Cukić i Spori ritam bend. Prilikom nedavnog boravka u Kikindi Dejan Cukić istakao je da mu je drago što će nakon 10 godina ponovo pevati kikindskoj publici, a dogovor oko gostovanja postignut je još u oktobru.

Ni Kikinda nije ostala imuna na trend koji se pojavio u velikim gradovima, pokretanje inicijative putem društvenih mreža za skupljanja potpisa za peticiju, sa ciljem da novac namenjen za organizovanje dočeka Nove godine na trgu bude prosleđen u humanitarne svrhe. Gradonačelnik Pavle Markov tim povodom rekao je da budžet predviđen za proslavu Nove godine na Gradskom trgu iznosi oko 300 hiljada dinara i da smo daleko od gradova koji izdvajaju velike sume novca za dočeke na trgovima, kao i to da je u budžetu predviđen novac za sva socijalna davanja.

Prvi će Novu godinu dočekati najmlađi i to u podne na Gradskom trgu uz članova hora „Čuperak“ i Pozorištance „Lane“. Dejan Cukić i Spori ritam bend svirku će početi posle 22 sata i 30 minuta da bi je završili sat vremena posle ponoći. Novogodišnju noć obogatiće i vatromet.