Za bolju bezbednost meštana sela

Na zajedničkom sastanku Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine i grada Kikinde, održanom u Bašaidu razgovaralo se o rešavanju problematičnih situacija u pojedinim selima, kada je sigurnost materijalnih dobara u pitanju. Kako je rekao gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, u poslednjih par meseci pristižu informacije o većem broju krivičnih i prekršajnih dela i pre svega sitnih krađa, koje se dešavaju u neprihvatljivom obimu. Osim Bašaida i Mokrin, Iđoš i BVS imaju probleme, zbog kojih je potrebno vanredno reagovati, dodao je prvi čovek grada.

Institucionalni mehanizmi zaštite lične i imovinske bezbednosti u APV su u pripravnosti naveo je predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine Miroslav Španović i naglasio da je neophodno delovati i preventivno kako bi bezbednost građana bila što bolja.

Uskoro se očekuje i dolazak određenog broja radnika policije, koji bi delimično mogli da popune redove PU, rekao je Markov. Policija će u pojačanom sastavu biti usmerena ka onim mestima, u kojima se beleži veći broj krađa. Biće povećana i komunikacija i saradnja između PU, kancelarija mesnih zajednica, žitelja sela i samoga grada. U planu je i predlog zakonskih rešenja, preko pokrajinskog i republičkog Odbora, koji će biti pretočeni u zakonske okvire i na taj način će omogućiti daleko veći opseg delovanja policije na terenu.