XI Festival narodne tradicije predškolaca u Kikindi

Nakon defilea, učesnici Festivala su u Narodnom pozorištu imali mogućnost da pokažu šta znaju kada su folklor i narodna tradicija u pitanju. Veliki broj sugrađana, zatim gostiju iz drugioh mesta, kao i najmlađih učesnika, popunili su sva mesta, u velikoj sali Narodnog pozorišta, u publici, te se tražila stolica više. Na samom početku Festivala, prisutne je pozdravila predsednica Udruženja vaspitača Vojvodine Radmila Petrović.

Na festivalu, koji je i ove godine okupio više od 200 mališana, kako je navela zamenica direktora PU „Dragoljub Udicki“ Eržebet Savanović, vrlo je bitno saznanje da se sa najmlađima, kroz folklor radi na očuvanju običaja, kulture i tradicije.

PU Iz Đirode, kod Temišvara prvi put je bila učesnik festivala i prvi put uopšte su gostovali u Kikindi, ali je namera da se saradnja nastavi, već petoga maja, kada ova ustanova obeležava svoj festival

Učestvovala su deca iz deset gradova, među kojima su i mališani iz vojvođanskih gradova, ali i deca iz Hrvatske i Rumunije

Festival narodne tradicije je inače prvi put organizovan u Kikindi. Kao domaćini, PU „Dragoljub Udicki“ na bini su se predstavli mališani iz kikindskih vrtića “Naša Radost” i “Plavi Čuperak”.

Jedan od najmlađih učesnika, gost iz Iriga, imao je posebnu želju da zapeva nešto, iz svog, kako smo čuli, bogatog repertoara.