VŠSSOV obeležila svoj dan: Marko Ibrajter proglašen za studenta generacije

Prigodnim programom i dodelom diploma novoj generaciji vaspitača i stukovnih specijalista, jedina visokoškolska ustanova u našem gradu obeležila je Dan škole i Dan studenata.

Svršeni studenti su, uz diplome, stekli i važne kompetencije i multifunkcionalno znanje, koji su neophodni za njihov budući poziv.

-Sve ono što su stekli omogući će im da kreiraju svoju egzistenciju. Ulaganje u obrazovanje je investicija koja se uvek isplati. Zato svi koji mogu, žele i imaju afinitete treba da nastave dalje školovanje. Oni koji su završili osnovne mogu upisati specijalističke strukovne, koje će i za 2018/2019. godinu biti studije drugog stepena, a oni koji su i njih završili sada mogu da upišu master strukovne studije, objašnjava direktor VŠSSOV dr Zoran Mijić.

O nastavku obrazovanja, ali i budućem zaposlenju razmišlja i Marko Ibrajter, koji je proglašen za studenta generacije. On objašnjava da iza ovog uspeha stoji samo posvećenost učenju i praksi.

-Bilo je teških ispita, ali ako volite ono što studirate, to nije problem. S ovom diplomom sam stekao uslov da se zaposlim kao vaspitač, što je bio plan i pre upisivanja škole. Moje ambicije su da ostanem u struci i da se bavim poslom vaspitača. Voleo bih da ostanem u našem gradu, ali ako se prilika za posao ukaže negde drugde u Srbiji, ići ću tamo.

Svečanosti u VŠSSOV prisustvovala je i prof. dr Dušica Rakić, zamenica pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, koja je naglasila da je škola u Kikindi veoma cenjena i tražena:

-Prošle godine su upisali 71 studenta, a mi smo ispred Pokrajine Ministarstvu predložili da dobiju proširenje još od pet studenata. Ova škola ima i specijalističke studije, jer je važno da vaspitači, koji su prvi kontakt sa našom decom steknu kvalitetno obrazovanje. Oni već imaju izdvojen kvalitet, jer Školu ne može da studira neko ko ne voli decu. Svojim usavršavanjem oni će doprineti poboljšanju kvaliteta obrazovanja naše zemlje.

Na svečanosti u amfiteatru Škole podeljeno je 145 diploma za vaspitače i strukovne specijaliste, uz želju da se svi vrate i nastave da rade na svom obrazovanju i sticanju novih kompetencija.