Vrtići spremno dočekali mališane

U vrtiće Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ ima 545 novoupisane dece, dok je ukupno u 18 objekata 1.500 mališana. Radovi na pojedinim objektima privode se kraju, svi tekući poslovi su urađeni, a v.d. direktorica ove ustanove Stanislava Hrnjak izjavila je da se najviše uradilo u vrtićima „Kolibri“ i „Plavi čuperak“:
-Parketi su hoblovani i lakirani, postavljeni su novi podovi, a obavljeni su i molersko-farbarski radovi. U vrtiću „Plavi čuperak“ najviše je uloženo jer su, izuzev svih navedenih radova, promenjeni i svi prozori. Rekonstruisan je i vrtić „Pčelica“, u kojem se od ove školske godine sprovodi poseban Montesori program.

predskolska
Hrnjakova navodi da postoji potreba za proširenjem kapaciteta vrtića „Miki“ u Mikronaselju. Novu školsku godinu ova ustanova dočekala je sa četiri grupe manje, jer se nisu stekli zakonom propisani uslovi za formiranje više grupa, odnosno broja upisane dece nije bio dovoljan za formiranje više grupa. Novina u samom radu ustanove od ove godine je i ukidanje volontiranja tek svršenih studenata. V.d. direktorica ističe da je glavni razlog što u ovom trenutku ne postoji potreba za volonterima, koji nisu imali plaćeni radni staž, socijalno i zdravstveno osiguranje, niti su primali ikakvu novčanu naknadu za svoj rad. Broj dece u vrtićima je konstantan, a Predškolska ustanova ima dobru saradnju i sa roditeljima i lokalnom samoupravom. Iako je već dosta toga urađeno, za narednu godinu planirana je i nabavka novog nameštaja.
-Dalji razvoj ustanove teći će kroz godišnje planove i programe, u saradnji sa Savetom roditelja i Upravnim odborom ustanove -istakla je Stanislava Hrnjak.