Vrtić “Šilja” u Novim Kozarcima u novom ruhu

Deca vrtića “Šilja” u Novim Kozarcima druženje i igru nastavljaju u novom ruhu renoviranog obdaništa. Kompletnu rekonstrukciju ovog vrtića podržala je kompanija NIS u okviru programa “Zajednici zajedno”, ulaganjem više od dva miliona dinara.

-Preporuka i želja gradske uprave u 2018. godini bila je da se poseban akcenat stavi na finansiranje sela. Iz tog razloga smo preporučili da ova sredstva dođu na ona mesta gde mi, možda ne možemo do kraja da ispratimo tempo rekonstrukcije. Ovo je sada veoma uređen vrtić i deca imaju više nego kvalitetne uslove za razvoj, možda i mnogo bolje nego neki vrtići u gradu ili ako mogu da poredim sa drugim gradovima. Drago nam je što smo usmerili sredstva na ovaj projekat- istakao je gradonačelnik Markov prilikom obilaska renoviranog objekta, zajedno sa predstavnicima kompanije NIS i kikindske Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”.

Mališani su posetioce pozdravili prigodnim programom. Ovaj vrtić pohađa 35-oro mališana koji sada imaju bolje uslove za igru i boravak. I u drugim objektima predškolske ustanove, a zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, tokom letnjeg raspusta bilo je građevinskih radova.

-Adaptirani su još neki vrtići u selima poput “Jelenka” u Nakovu gde su zamenjeni prozori, vrata, urađeni molersko farbarski radovi, a narednih dana počeće uređenje dvorišta. Jednako se ulaže u vrtiće u selima kao i u gradu, što je važno napomenuti. Tokom leta,bilo je radova u “Plavom čuperku” gde je jedna vertikala sređena u smislu sanacije sanitarnih čvorova, što podrazumeva kompletnu sanaciju- od vodovodnih instalacija, pločica, sanitarnih uređaja, tuš kabina. U vrtiću Miki je hoblovan pod i nabavljen najsavremeniji nameštaj za predškolske ustanove. Mislim da je to jedan od najmodernijih vrtića u regionu- ukazala je Svetlana Milić, direktorica Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”