Vladimir Jakšić i KPD “Kornelije Stanković”

Svečanim koncertom, koji su Kikinđani nedavno imali priliku da pogledaju, pevačko društvo “Kornelije Stanković” je obeležilo dve decenije postojanja i rada. Ovo društvo je do sada su često osvajalo prestižne nagrade. Svojim repertoarom obaraju rekorde slušanosti, te se za njihove koncerte koje organizujuju traži i karta više.

Inače, dugogodišnja dirigentkinja hora je uspešna pijanistkinja Eva Aranjoš Francuski koja uz pohvale, dobru komunikaciju motiviše članove hora pa im dolasci na probe predstavljaju zadovoljstvo. Jedan od članova društva je Vladimir Jakšić, mladi kikindski bariton sa kojim je, kako Aranjoš Francuski napominje, pravo zadovoljstvo raditi:

-On kada se pojavio u horu, on je bio naš mali Vlada. Bio je naš mezimac, ali je uvek pokazivao veliku ljubav prema pevanju. To je jednostavno…neko se rodi s tim, to ne može da se nauči. Pri tome on je lepo vaspitan i znao je uvek da uvažđava svakog člana hora. Jednostavno, svima nam se uvukao pod kožu.

Petnaesto Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović” u Muzičkoj sali Kolarčeve zadužbine u konkurenciji više od 130 solista, iz više od deset zemalja, podeljenih u kategorije prema uzrastu, donelo je Jakšiću prvo mesto. Osim takmičenja on je sa nepunih 20 godina završio dve srednje škole:

-Išao je uporedo ovde u srednju školu i u Zrenjaninu. Bilo je dosta teško. Svaka škola traži odricanja i konstantan rad. To govori o njegovoj velikoj želji da se bavi muzikom. Uspeo je da završi dve srednje škole, a nagrade samo pristižu.

 

Želja da se okuša u svetu solo pevanja, kako Jakšić tumači počela je još u vrtiću:

Od sedme godine se ovim bavim. Krenuo sam sa horom “Čuperak” i Cecom Milić. 2009.godine sam pevao na “Raspevanom proleću”, Cecinu pesmu “Drugarstvo” i prošao sam u finale, da bih na kraju bio pobednik festivala. Od tog trenutka sam počeo tu neku solo karijeru. Nakon hora “Čuperak” počeo sam da pevam u KPD “Kornelije Stanković”.

 

Počeci, želja da istraje, podrška od strane roditelja koja je neizmerna, od prijatelja i sredine opredelila je ovog mladog sugrađanina, koji priča o sebi u Rubinizmima u petak u 21 sat, da pođe stazoom slave, čiji ćemo biti i mi svedoci, a o kojoj će se tek čuti.