Više od 700 pregleda u danu prevencije u Kikindi

U sklopu akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, organizovani su besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici Kikinda, gde su sugrađani mogli da obave ultrazvučni pregled abdomena, kontrolu hormona štitaste žlezde i oftakmološke preglede. Prvi put su organizovani pregledi i u pojedinim zdravstvenim ambulantama Doma zdravlja u gradu i selima.

Zdravstvene ustanove u Kikindi su tokom jučerašnjeg dana, kako je navela direktorica Doma zdravlja u Kikindi Biljana Marković, u periodu od 8 do 16 sati bile otvorene za pacijente koji su želi da se pregledaju besplatno, bez knjižice i zakazivanja:

 

-Bilo im je omogućeno da u Opštoj bolnici obave ultrazvučni pregledi abdomena, kontrolu hormona štitaste žlezde i oftalmološki pregled. Ovoga puta su u preventivnim  pregledima učestvovali i lekari Doma zdravlja.

Merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG obavljalo se od 8 do 16 sati u gradskim ambulantama u ulicama Kralja Petra Prvog 106, Svetosavskoj 53 i Sterije Popovića bb, a bile su otvorene ambulante u Mokrinu i Bašaidu i sa drugačije regulisanim radnim vremenom u Novim Kozarcima, Nakovu, Ruskom Selu i Banatskom Velikom Selu, Iđošu i u Sajanu. Ovo su pregledi koje mi inače, svakodnevno i obavljamo, pa je razumljivo što nisu gužve u čekaonicama.  Mi imamo Savet za zdravlje, pri gradu Kikinda, koji broji preko 100 osoba. Mi radimo ove preventivne preglede, vrlo često.

U kikindskoj Opštoj bolnici je svoje zdravlje prekontrolisalo, kroz neki vid pregleda 475 sugrađana, dok je u ambulantama na preventivni pregled bilo njih 213.