Više od 70 izlagača na Mini sajmu preduzetnika

Ovogodišnja manifestacija „Dani ludaje“ okupila najveći broj izlagača u okviru Mini sajma preduzednika. Značaj manifestacije je višestruk za Kikindu, a benefiti se ogledaju u svim oblastima bitnim za dobro funkcionisanje grada.

Manifestacija, koja je 33. put organizovana u našem gradu postala je zaštitni znak jednog grada na severu, u kom su ljudi dobronamerni i gostoljubivi, zbog čega mu se turisti uvek vraćaju. Kako je objasnio direktor  Regionalne privredne komore Severnobanatskog upravnog okruga Tibor Horvat, pokazati se baš onakvim kakvi i jesmo, to ima posebnu draž za sve koji su želeli da se upoznaju sa višedecenijskom manifestacijom. Vrlo je bitno za mnoge Kikinđane koji više ne žive u Kikindi  da baš u okviru manifestacije dođu i posete svoj rodni grad:

Utisak koji ostavlja manifestacija je vrlo bitan, kako za sugrađane tako i za goste iz susednih zemalja, a ove godine je  više hiljada žitelja Rumunije tokom trajanja manifestacije posetilo naš grad. Jedan od uslova da sve tako funkcioniše svakako je i što je granica bila otvorena 24 sata. Jedan od najposećenijih segmenata manifestacije bio je Mini sajam preduzetnika, koji iz godine u godinu sve više napreduje i širi svoje kapacitete, navela je i predsednica UO OUP Kikinde Sandra Stanković:

Na Sajmu je redovno velika zastupljenost starih zanata, premda je to delatnost koja polako gubi u večitom nadmetanju sa modernijim i novijim načinom izrade predmeta. Ipak, kako bi sve funkcionisalo, baš u okviru samog sajma ali i manifestacije organizacioni tim nosi veliku odgovornost. Operativnost svakog koji je znao šta je njegovo zaduženje bio je deo angažovanosti i mladih volonterki  33. manifestacija i u sklopu nje 12. Mini sajam preduzetnika ostaće zapamćeni kao najmasovniji prikaz svega čime se naš grad ponosi i to na zadovoljstvo kako gostiju, tako i samih domaćina i organizatora.