Više od 4000 učesnika na 29. “Trci za srećnije detinjstvo”

U ovogodišnjoj, 29. po redu „Trci za srećnije detinjstvo“ više od 4000 učesnika, raspoređenih u više kategorija prošlo je kroz cilj. Manifestaciju koju organizuje Crveni krst uz generalnog sponzora kompaniju „Grindex“ podržava i grad Kikinda, na čega je pažnju skrenula predsednica  Skupštine grada Stanislava Hrnjak, dodavši i da  manifestacija promoviše kako zdravlje tako i humanost.

-Mi se lako udružujemo, mi se uvek udružimo kada je ta inicijativa  snažna  i dobra. Ova manifestacija je dokaz da takvih inicijativa i ima. Mi imamo i impuls i energiju da pokažemo zajedništvo i to je fantastično.

Manifestaciju je pre 29 godina u naš grad donela do nedavno sekretarka Crvenog krsta Kikinde, sada članica Upravnog odbora Crvenog krsta Vojvodine Aranka Felbab. Trka, koja se odvija u Kikindi okarakterisana je kao jedna od najbolje organizovanih i najmasovnijih u Srbiji. Na prvom mestu zbog angažovanja same organizacije da trci da pravi značaj:

-Veliko mi je zadovoljstvo biti gost na ovogodišnjoj trci. Uživam u ovom divnom programu, deci, mladima, svim građanima koji su se odazvali da učestvuju u ovoj lepoj manifestaciji. Trka za srećnije detinjstvo je za mene najlepša manifestacija u gradu, baš zato što je posvećena zdravim stilovima života. Učimo decu, mlade da je zdravlje najvažnije u životu i da se treba baviti sportom i rekreacijom, kako bi sačuvali ono najbolje u nama, a to je upravo zdravlje.

Plan organizacije potrebno je razraditi već mesecima unapred, rekla je i aktuelna sekretarka Crvenog krsta Danijela Bjeljac,  što je organizacioni odbor uspešno i ovoga puta obavio, ali uz svesrdnu pomoć prijatelja manifestacije:

-Crveni krst  po lepom danu organizovao je Trku za srećnije detinjstvo, koju je i ovoga pita podržao grad Kikinde. Generalni sponzor  je kompanija “Grindex”. Imamo lepe nagrade, za majke sa bebama, to je potrodični vikend na Vršačkom bregu, poklon Crvenog krsta Vojvodine, zatim su tu nagradana putovanja u Baošiće za najbrže sedmake,  a tu su i poklon bicikli, roleri, vaučeri. Trka ima za cilj da među mladima u osnovnim i srednjim školama podstaknu humanost, promoviše zdrave stilove života i propagira volonterski rad. Sama trka ima pre svega humanitarni karakter, a ne takmičarski značaj.

Trku generalno petu godinu podržava kompanija „Grindex“, koja je ovoga puta za najbrže učesnike obezbedila bicikle, rolere, kao i nagradne vaučere. Prijatelji trke su i  “Jaffa” i “Banini”, kao i porodična firma „Kolačić sreće“iz Beograda.

Kako su za naču televiziju rekli, njihov cilj je pomoć svim akcijama koje organizuje Crveni krst. Promoteri zdravog načina života su rukometaši kluba „Kikinda Gridex“. Program su zvanično kao i godinama unazad započeli članovi hora „Čuperak“ kao i mališani vrtića „Plav i čuperak“ nakon čega je tradicionalno usdledila šetnja majki sa bebama. Najsrećnije ruke je ovoga puta bila Branislava Lukač iz Kikinde. Najbolji u kategoriji predškolaca su bili Iskra Čubrilo i Dušan Tomašev. U okviru 29.

Trke za srećnije detinjstvo koje je održano uz saradnju gradskih službi, učestvovalo je oko 150 volontera Crvenog krsta, članova OTJ, koji su obezbedili sanitetsko obezbedenje, obezbeđenje duž cele trase, cebad, poljske krevete, kombi, kao i obucene volontera iz prve pomoci. Prikupljena sredstva od trke biće namenjena programskim aktivnostima u školama.