Više od 300 pasa, na 31. Nacionalnoj izložbi u Kikindi

Po 31 put Kinološko društvo, uz pokroviteljstvo grada Kikinde organizator je Nacionalne izložbe pasa.

Ove godine su terenima ispred SC „Jezero“ prodefilovali psi čak više od 80 rasa, a kako smo čuli od predsednika KD Milana Belića, prema prijavama bilo ve više od 300 pasa:

 

-Odziv je zaista dobar, ja ne samo da sam zadovoljan, ja sam prezadovoljan. Više od 80 različitih rasa pasa, što je veoma retko, toliki broj različitih ras na jednom mestu. Najviše pasa imamo iz druge FIC i devete grupe. Ove godine je ipak  najzastupljenija vrsta kane corso. Što se tiče pomoći, naglasio bih pomoć grada, koji nas godinama podržava i utiče da kvalitet takmičenja bude na ovakvom nivou. Kikinda je inače poznata u svetu kinologije i mi se trudimo da  čuvamo taj svoj godinama opravdani ugled i poverenje grada.

KD poseduje kapacitete i sposobnosti kako bi mogli da obezebede organizaciju ovako velike manifestacije, u kojoj se takmiče vise stotina pasa, naveo je član GV „Miodrag Bulajić i dodao:

-To je svakako jedan značajan poduhvat. Učestvuju, kako domaći izlagači, tako gosti iz drugih zemalja. Sigurno da je njihov rad i posvećenost i njihovi uspesi, evidentan, ali svakako je i rad sa mlađim kategorijama, sa mlađim generacijama u redovima njihovog udruženja ukazuju da imaju budućnost. Oni   zato zavređuju punu pažnju lokala, jer imaju kontinuitet, od 46 godina uspešnog rada i dobrih rezultata. Izložba ima velikog uticaja na dolazak gostiju iz drugih sredina, što je značajno kako za region tako i za sam grad, mišljenja je i načelnik SBUO Nikola Lukač:

 

 

-Naravno, pored gostiju iz Vojvodine, regiona, cele Srbije, tu su i mnogobrojni gosti iz Mađarske i Rumunije. Izuzetna organizovanost  i rezultati naravno razlog su  za optimizam i vere da će i iz redova našeg grada i okruženja biti  dobrih  sudija, ali i da ćemo iznedriti evropske i svetske šampione, što njihov talenat dokazuje i pokazuje.

Jedan od izuzetnih primeraka, koji je izazivao oduševljenje svih prisutnik svakako je bio atraktivan predstavnik rase Avganistanski hrt, po imenu Zen, iz odgajivačnice „Azbelltas“ iz Turije.

Opširniju priču o ovogodišnjoj, 31. po redu Nacionalnoj izložbi pasa svih rasa možete pogledati u emisiji „Rubinizmi“, koja je na našem programu u petak, sa početkom u 21 sat.