Više od hiljadu Kikinđana podržalo rusko-srpsko prijateljstvo

Više od  hiljadu Kikinđana podržalo rusko-srpsko prijateljstvo

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin pošto je stigao u Beograd prisustvovao je ceremoniji polaganja venaca na Groblju oslobodilaca Beograda i Spomeniku crvenoarmejcu. Nakon toga je ispred Palate “Srbija” upriličen svečani doček za ruskog predsednika, uz intoniranje himni dve zemlje i smotru Garde Vojske Srbije. Vučić je poželeo dobrodošlicu ruskom kolegi i izrazio zahvalnost na njegovom ličnom angažmanu na razvoju srpsko-ruskih odnosa. Predsednici Srbije i Rusije potpisali su 21 sporazum i memorandum. Ugovori su vredni 230 miliona evra, a u budućnosti mogu dostići vrednost od 660 miliona evra.

Putin je uručujući orden Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, istakao da je doprinos srpskog predsednika razvoju odnosa dve zemlje u svim pravcima veliki.

 

 

 

 

 

Između 120.000 i 130.000 ljudi iz čitave Srbije slilo se u Beograd kako bi pružili podršku ovom događaju. Zajedno sa gradonačelnikom Pavlom Markovim više od hiljadu Kikinđana bilo je u glavnom gradu. Kikinda je među prvim lokalnim samoupravama u Srbiji, još 2008. godine, proglasila ruskog predsednika za počasnog građanina.

-Sastanak Vladimira Putina i Aleksandra Vučića više je nego važan događaj dva predsednika. Vrlo dobro znamo u kakvim se međunarodnim okolnostima Srbija trenutno nalazi, sa kakvim problemima se susretala. Na nama je da na poseban način podržimo ovaj događaj jer je od izuzetne važnosti za budućnost. Celokupna podrška svih naših sugrađana koji su želeli da odu u Beograd je i podrška politici Aleksandra Vučića koji je vodio i vodiće našu zemlju u budućnosti. Važno je da predsednik Srbije ima podršku svojih sunoradnika ne samo zato da se pokaže kolika je njegova vrednost unutar same države već da se pokaže veliko jedinstvo koje je preduslov za rešavanje krupnih pitanja koja nas u budućnosti očekuju, a koja su krov svake države – istakao je Pavle Markov.

Kikinđani su na ovaj način pružili podršku srpsko-ruskom prijateljetsvu. Jednodnevnu posetu našoj zemlji, četvrtu po redu, ruski predsednik završio je obilaskom hrama Svetog Save gde ga je dočekao veliki broj građana naše zemlje.

Za posetu predsednika Rusije vladalo je ogromno interesovanje medija iz naše zemlje, Rusije, regiona i celog sveta. Oko 700 akreditovanih novinara i medija pratilo je istorijski događaj.