Više dece u vrtićima

Svih 18 objekata Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” spremno je dočekalo mališane. Letnji period iskorišćen je za neophodne radove tako da su mališani novu školsku godinu počeli u lepšim radnim sobama.

-U vrtićima je ove godine upisano više dece u odnosu na prošlu, što nam je posebno drago. Imamo 1.535 mališana što je za 60 više u odnosu na raniji period. Otvorene su i dve nove vaspitne grupe u Iđošu i Kikindi – istakla je Svetlana Milić, direktorica PU “Dragoljub Udicki”.

Najveća potrebu roditelji su iskazali za grupe jaslenog uzrasta.

-Imamo 10 jaslenih grupa, međutim potrebe su mnogo veće. Prednost celodnevnog boravka smo dali deci čija oba roditelja rade, ali potrebe su veće, tako da smo malo prekršili normative propisane zakonom kako bi svima izašli u susret – rekla je naša sagovrnica.

Ni ove godine nema liste čekanja i shodno potrebama deca su raspoređena u poludnevni i celodnevni boravak.

-Velika je potreba za celodnevnim boravkom iz čega vidimo da je više Kikinđana pronašlo zaposlenje. U budućnosti planiramo da neke od objekata koji imaju poludnevni boravak adaptiramo za celodnevni boravak – zaključila je Svetlana Milić.

Tim vaspitača iz vrtića “Miki” zajedno sa psihologom Brankom Grahovac nalazi se na Kopaoniku i na “Balkanskoj konferencija vaspitača i stručnih saradnika” predstaviće dva stručna rada. Cena u vrtićima ostaje ista kao i ranijih godina. Naša sagovornica podsetila je da roditelji učestvuju sa 20 odsto ekonomske cene, dok prestalih 80 procenata sufinansira Grad Kikinda.