Verujte, bez šale: Otvara se letnja škola za balerine i baletane male

Školska godina za balerine je završena, a za najmlađe umetnike koji žele i tokom leta da uče i igraju otvorena su vrata Baletskog studija „Reverans“. Već od ponedeljka počinju prvi časovi:

-Baletski studio „Reverans“, u saradnji sa Pozorištem „Lane“ i ove godine, kao i prošle, organizuje Letnju školicu baleta u Kikindi u njihovim prostorijama. Dobrodošla su sva deca uzrasta od 3 do 6 godina. Na kraju dvomesečnog rada imaćemo javni čas, gde će ulaz biti besplatan za sve posetioce, kaže Jovana Banić iz Studija „Reverans“.

Prvi čas je blizu, a roditelji i dalje mogu da prijave mališane:

-Svi zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona 064/29-96-383 ili u prostorijama Pozorišta „Lane“ svakog dana od 10 do 18 sati.

Tokom školske godine, Studio „Reverans“ radi u Novom Sadu. Ovo nije prvi put da se u letnjem periodu u Kikindi organizuje školica baleta, pa je i nastavnica Jovana Banić već dobro upoznata sa tim šta je očekuje u našem gradu:

-Ja ovu školicu ne realizujem prvi put i očekujem da će i odziv dece biti veći nego prošle godine. Mi ćemo proći tehniku klasičnog i savremenog baleta. Koristićemo raznu muziku iz crtaća i na sve načine pokušati deci da približimo balet.

Studio „Reverans“ je prepoznat i priznat od strane Regionalnog edukativnog centra Banat:

-Prošle godine Baletski studio „Reverans“ dobio je nagradu na takmičenju „Istraži svoj biznis“. Jako sam ponosna na ovaj uspeh, koji mi je dao vetar u leđa i znak da sam na pravom putu, zaključuje naša sugrađanka Jovana Banić, koja se baletom bavi od malena. Nakon završenih studija novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, vratila se igri, svojoj prvoj ljubavi, koju uz pedagoški rad sada želi da prenese na mlađe naraštaje. Časovi u Školici baleta biće realizovani ponedeljkom, sredom i petkom od 18 sati. Mesečna članarina iznosi 1000 dinara.