“Velikoselke” uručile donaciju Bolnici

Udruženje žena “Velikoselke” još jednom su pokazale koliko su humane. Zaposlenima u Opštoj bolnici uručile su posteljinu i pelene namenjene najmlađim bolesnicima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Nije nam prvi put da pomažemo Bolnici onoliko koliko možemo. Tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Novac koji smo obezbedili za kupovinu posteljine i pelena su iz ličnih sredstava članica udruženja. Prošle godine započele smo sa akcijom da svako novorođenče u Banatskom Velikom Selu dobije poklon paket – istakla je Dragana Đurđević, predsednica Udruženja “Velikoselke”.

Udruženje broji pedestak članica i osnovano je da sačuva tradiciju i običaje.

-U ime svih nas u Bolnici želim da se zahvalim ženama iz Banatskog Velikog Sela. Ovakve donacije nam puno znače. Posteljina i pelene su u svakodnevnoj upotrebi i uvek su nam potrebni – dodao je dr Jovan Jakonić, pomoćnik direktora.

Dečijem odeljenju dodeliljene su 62 pelene i 30 posteljina za krevece. Nedavno je Bolnici Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedio novo vozilo za prevoz pacijenata na dijalizi što će umnogome poboljšati zdravstvenu zaštitu pacijenta.