Velika ulaganja u olimpijski bazen

SC “Jezero” sledeće godine slavi jubilej 40 godina od otvaranja. Kako saznajemo od Slobodana Marinkova, direktora tokom četiri decenije bilo je dosta ulaganja, ali na olimpijskom bazenu unutar objekta nije bilo većih radova.

-Sada su se stekli uslovi da se potpuno rekonstruiše zatvoreni bazen. Vadićemo sve pločice i ivičnjake oko bazena i zameniti novim . Planirana je i sanacija prelivnih kanala – istakao je Marinkov.

Antikorozivna zaštita metalne konstrukcije oko zatvorenih bazena poslednji put urađena je pre petnaestak godina tako da je i ovaj posao planiran u okviru rekonstrukcije bazena.

-Angažovali smo stručnjake sa Građevinskog fakulteta iz Novog Sada koji su uradili elaborat u kom je navedeno da mora da se uradi antikorozivna zaštita metalnih stubova. Konstrukcija je još uvek dobra, ali zaštita na stubovima nije adekvatna – odaje naš sagovornik.

Radovima je predviđena i sanacija cevi u bazenu, peskarenje i zaštita tri filtera, čišćenje vodovodne instalacije. Sredstva za ovu veliku investiciju obezbedili su Grad Kikinda i Pokrajinski sekretarijat za omladinu i sport

U rekonstrukciju bazena biće uloženo 4,5, a u antikorozivnu zaštitu oko dva miliona dinara. Oko tri miliona dobili smo na konkursu pokrajine, a ostatak sredstava planiran je budžetom lokalne samouprave – rekao je Marinkov.

Početak radova planiran je za 10. septembar, a očekivanju su da će biti završeni do kraja oktobra. Zbog rekonstrukcije bazena škola plivanja za osnovce biće odložena za narednu školsku godinu dok će se treninzi odvijati na otvorenim bazenima. Pored pomentog već neko vreme očekuje se i uređenje sportske hale koja će podrazumeati zamenu 850 stolica, postavljanje ventilacije i zamenu plafona iznad malog bazena u zatvorenom delu.

Novac je obezbeđen od strane Ministarstva omladine i sporta koje je za sredstva konkurisalo kod fondova Evropske unije. Konsultatnti su obišli prostor i tada su nam rekli da očekuju da pronađu investitore do kraja godine, tako da bi radovi počeli 2019 – dodao je Slobodan Marinkov.

U radove u kikindskoj hali biće uloženo 98.000 evra.