Velika podrška najmlađima od “Velikoselki”

Udruženje žena Velikoselke, u okviru obeležavanja Dana sela daruju poklon paketom  bebe, ali organizuju i zanimljive igre i svečanu dodelu diploma najuspešnijim osnovcima.

Ove godine su obradovale osam porodica, koje su bogatije za novorođenog člana, a osmislile su i diplome za čak 32 talentovana đaka, koji pohađaju nastavu u školi „Slavko Rodić“. Bebe su na prvom mestu, što više mališana selo je bogatije, uspešnije, lepša slika sleka. Ovako tumači   motive  Udruženja “Velikoselke” iz istoimenog sela,  Dragana Đorđević :

-Tim povodom već petu godinu svesrdno organizujemo  niz manifestacija kako bi pomogle prvim poklon paketima mlade roditelje, a onda i motivisali malo starije dečake i devojčice da budu uspešni u školovanju. Manifestaccija je, kada su bebe u pitanju ove godine krenula tačno 1. januara, kada je u kikindskoj bolnici rođena prva beba i to beba iz Banatskog Velikog Sela.

Tokom ove godne osam beba je darivano, a „Velikoselke“ pripremaju još 10 paketa, koliko bi moglo da se rodi u ovom lepm i naprednom selu do kraja godine. Emilija Kovačević je napunila dva meseca i ona je mali dobitnik korisnog paketa. Talentovane, ali i vredne dece u ovom selu ima i to podosta. Čak 32 dobilo je diplomu, što im dosta znači. Manifestaciju gotovo uvek uveliča i veliki broj gostiju, a među njima i rođaci, ovoga puta čak iz Rijeke, koji vole da provode letnji raspust baš u BVS.

Rad „Velikoselki“ svesrdno pomaže grad Kikinda, zatim MZ BVS, kao i veliki broj sponzora, ali i pojedinci. Broje više od 50 aktivnih članica, koje se svojski trude pri organizaciji različitih sadržaja. I ova manifestacija, koju uspešno realizuju petu godinu zaredom, obogatile su novim projektom „ Rastimo zajedno“ u okviru kog skreću pažnju na čuvanje zdrave životne sredine.