Veče kraj Suvače, gde ljubav pobeđuje (Suvača demo fest)

Četvrti „Suvača demo fest“ opravdao očekivanja. Svirka, koja je organizovana na uličnoj bini, postala je tradicionalno mesto olkupljanja za sve ljubitelje rok zvuka i spojila četiri generacije.

Veče dobre muzike, jakih nota i dobre energije i ove godine je sredinom jula grad pretvorilo u pravi muzički spektakl, na kom su svoj doprinos dali i mladi i malo stariji.

 

Kako je organizator obećao, već u 18 sati su na bini, koja je ovoga puta bila postavljena baš pored same Suvače svoj muzički performans započeli oni najmlađi.

 

Učesnici su se smenjivali na bini, svirajući stare hitove, ali i autorske pesme koje tek treba da se nametnu svojim kvalitetom. I vremenski uslovi su išli na ruku, komentarisao je i organizator i predsednik Udruženja kikindskih muzičara, Vojislav Đukić,  tako da je utisak bio potpun:

-Ono što je najvažnije, sunce se probilo kroz oblake. Buba mare, Develsi, hor čuperak četvrti put otvara Suvača demo fest. Hvala svima, hvala vama što nas pratite sve ove godine.. Svi koji nisu bili, biće im žao.

Koliko je Suvača fest mesto kojie ima neku svoju posebnost dokazuje i ponovni dolazak srpske mlade rok zvezde Nikole Rankovića, Džonija:

-Jako je važno što se ovde pojavljuje sve više dece koja vole rok muziku. Ovo je lep festival, lep događaj, jako se radujem nastupu.

 

Ovaj rok festival na ulice okuplja sve generacije. Zvuk kvalitetne muzike, koja nosi i tera na igru privukao sve koji znaju da uživaju u pravom ritmu.

Rok bendovi, rok muzika, rok generacija, sve na jednom mestu na uglu kod starog zdanja Suvača i ove godine uz uspešnu organizaciju kikindskog Udruženja muzičara i podršku grada Kikinde i sponzora, stavili su naš grad na mapu gradova koji neguju dobar ukus i pravac u kom su  izraženi  tolerancija i međusobno poštovanje, bez sujete i rivalstva.

Stasava još jedna generacija dobrih, mladih ljudi koji stvaraju neke nove zvuke, po uzoru na dobra stara i prava rok vremena. Kako su obećali organizatori, već sledećeg jula slavimo jubilej, pet godina od pokretanja „Suvača demo festa“, kada će još neki novi klinci imati mogućnost svog nikada zaboravljenog demo nastupa.