Već početkom naredne godine počinju ulaganja u putnu infrastrukturu

Predstavnici grada Kikinde potpisali sa predsednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem ugovor o dodeli bespovratnih sredstava. Kako napominje Miroslav Dučić član Gradskog veća ovo je jedan od niza ugovora koji se očekuju u 2021. godini, a tiču se ulaganja u naš grad.

-U pitanju su sredstva namenjena izradi projektne dokumentacije za postavljanje semafora na raskrsnici ulica Mihajla Pupina i Jovana Jovanovića Zmaja. Sa ovim projektom zaokružićemo kompletnu priču takozvanog prstena oko Mikronaselja gde je planirana rekonstrukcija dela ulica Zmajjovine, Partizanske i Mihajla Pupina – istakao je Miroslav Dučić.

Vrednost potpisanog ugovora je 400.000 dinara, a nakon što se izradi projektna dokumentacija ona će omogućiti da grad konkuriše za sredstva za postavljanje semafora. Zajedničkim ulaganjem Pokrajine i grada biće postavljen usporivač saobraćaja u Mokrinu, na državnom putu kod Osnovne škole “Vasa Stajić”, koji će doprineti da se poboljša bezbednost dece koja su najugroženiji učesnici u saobraćaju.

Krajem januara počeće postavljanje semafora na uglu ulica Miloša Velikog, Stevana Sinđelića i Stevana Sremca.Za narednu godinu u budžetu grada za tekuće održavanje saobraćajnica u gradu i selima opredeljeno je 86 miliona dinara, za održavanje saobraćajne signalizacije i trotoara po 17, a za održavanje semafora četiri miliona dinara.