Vatrogascima uručena nova oprema

Vatrogasno-spasilački bataljon i dobrovoljna vatrogasna društva u Kikindi i devet sela dobili su novu opremu. Kako je, prilikom obilaska Vatrogasnog društva istakao gradonačelnik Pavle Markov, lokalna samouprava uvek je spremna da pomogne vatrogascima koji se u velikoj meri brinu za bezbednost građana. Nakon što je sagledano šta od opreme nedostaje vatrogasnim društvima doneta je odluka da se izdvoje sredstva za njenu kupovinu.

-Iz gradskog budžeta za kupovinu opreme izdvojeno je 2,2 miliona dinara. Vatrogasci su, koji pre svega, brinu o bezbednosti ljudskih života, a potom i imovine, važan deo svakog društva. Želim da se zahvalim i profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima na danonoćnoj požrtvovanosti i upornosti – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Vatrogascima su uručena: odela, čizme, creva, naprtnjače, akumulatori, mlaznice i druga oprema. Remontovane su i pumpe visokog pritiska na dva kamiona i jedna ručno prenosiva pumpa visokog pritiska.

Vatrogasci su se zahvalili na opremi i istakli da će ona omogućiti još bolji i uspešniji rad.

-Svako društvo je dobilo opremu koja im je neophodna za rad, a osim požara pomažemo i kada ima problema sa viškom podzemnih i nadzemnih voda. Oprema je u lošem stanju, ali zahvaljujući lokalnoj samoupravi poslednje dve, tri godine dobijamo novu opremu – rekao je Erne Talpai, potpredsednik Gradskog vatrogasnog saveza.

Talpai je rekao da su vozila stara od 30 do 35 godina i da je važno da ova služba raspolaže novijim vozilima. U Kikindi ima 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava koji imaju oko 800 aktivnih članova i isto toliko pionira i omladinaca.

Od početka godine vatrogasno-spasilački bataljon imao je 278 intervencija.