Vaterpolo reprezentativci iz četiri države na pripremam u Kikindi

Vaterpolisti juniorskih reprezentacija Kanade i Crne Gore vredno treniraju u Kikindi na bazenima Sportskog centra “Jezero”. Kako saznajemo od trenera uslovi su odlični, a naš grad pokazao se kao dobar domaćin stranim selekcijama.

-Odlučili smo se da treniramo u Srbiji jer se ovde igra najbolji vaterpolo. Cilj je da naši igrači steknu više iskustva i da se upoznaju sa srpskom školom vaterpola. Uslovi su odlični. Bazene imamo na raspolaganju 24 sata sedam dana u nedelji, smešteni smo u Domu učenika i svi su veoma gostoprimljivi – istakao je Nikola Marić, trener juniorske vaterpolo reprezentacije Kanade.

Tokom dvonedeljenih priprema kanadski vaterpolisti odigrali su više prijateljskih utakmica sa domaćim “ŽAK”-om, a u pripremnoj utakmici snage su odmerili i sa reprezentativcim Irana.

-Prvi put sam u Kikindi, a treći put u Srbiji. Volim što smo ovde jer su vaterpolisti Srbije svetska vele sila. Imamo odlične uslove za treninge i pripreme su bile uspešne. Na svetskom prvenstvu daćemo sve od sebe. Konkurencija je jaka jer na takmičenju učestvuju najbolje ekipe iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rusije. U našoj grupi jaka je konkurencija, a mi ćemo se potruditi da budemo što bolji – rekao je Vahit Rezai, trener juniorske reprezentacije Irana.

Juniori iz Crne Gore takođe su zadovoljni Kikindom i Kikinđanima.

-Pripreme za svetsko prvenstvo privodimo kraju. U Kikindi imamo idealne uslove i veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo. Siguran sam da ćemo ponovo doći u vaš grad – kazao je Veljko Uskoković, selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Poslednju pripremnu utakmicu na kikindskim bazenima odigrali su i vaterpolisti Australije.

-Utakmica je pokazala na čemu treba da poradimo pre početka svetskog prvenstva. Naša očekivanja su da imamo kontinuitet od prve do poslednje utakmice i da ostvarimo što bolji rezultat. Nadamo se plasmanu od petog do osmog mesta iako je realno da ćemo biti negde između devetog i dvanaestog mesta – dodao je Vedran Ćirković, pomoćni trener juniorske reprezentacije Australije.

Svetsko prvenstvo za juniore, odnosno igrače do 20 godina, biće održano u Beogradu od 5. do 13. avgusta. U trci za svetskog prvaka učestvuje 20 reprezentacija.