Vaterpolistkinje “Crvene zvezde” na pripremama u SC “Jezero” : U petak počinje Dunav regionalna liga

Vaterpolistkinje beogradske „Crvene zvezde“ pod budnim okom trenera Dragane Ivković pripremaju se za nove sportske izazove na bazenu Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi. U petak počinju utakmice Dunav regionalne lige za žene.

Od petka popodne do nedelje uveče ovde će se odigrati 15 utakmica. Pošto ženski vaterpolo klub “Crvena zvezda” i “Žak” imaju dobru saradnju, želimo da privučemo devojčice zainteresovane za vaterpolo u Kikindi, da dođu i priključe se bavljenju ovim sportom. Želim da pozovem što više gledalaca da podrže “Zvezdu” i isprate utakmice. To je veliki događaj za ženski vaterpolo u Srbiji, ovo je prva godina organizacije te regionalne lige i šansa da se podigne nivo takmičenja u ženskom vaterpolu u našoj zemlji, navodi Dragana Ivković, trener i direktor Ženskog vaterpolo kluba „Crvena zvezda“.

O uslovima za treniranje, crveno-bele dame imaju samo reči hvale. Ovo nije prvi put da su u Kikindi i sasvim izvesno, ponovo će doći ovde na pripreme.

Pripreme teku odlično, imamo dva treninga dnevno. Na raspolaganju imamo i teretanu, veoma smo zadovoljni uslovima. Očekujemo teške utakmice jer smo imali pad na prvom turniru Regionalne lige u Mađarskoj, ali to je podsticaj za nas. Nadamo se da će biti dosta publike da nas podrži i da ćemo uspeti da prođemo u fajnal for koji će se igrati u Bukureštu– kaže Marija Mijušković, igračica „Crvene zvezde“. .

Očekujemo teške utakmice i dosta borbe, ali ćemo se potruditi da damo sve od sebe. Ljubav prema vaterpolu sam nasledila od mame koja ga je takođe trenirala– otkriva nam njena koleginica Tatjana Teodorović.

Regionalna liga okupiće klubove iz Mađarske, Rumunije i Srbije.