Vaterpolisti Žaka slavili u Banja Luci, fudbaleri završili jesenji deo prvenstva

Odigrano je poslednje kolo fudbalskih susreta u jesenjem delu prvenstva. Fudbaleri kikindskih klubova vraćaju se na terene početkom marta.

OFK Kikinda u poslednjem 15. kolu Srpske lige Vojvodine beleži poraz u Zrenjaninu od tamošnjeg Radničkog. Utakmica je završena rezulatom 1:0 . Ovaj rezultat svakako je iznenadio jer je protivnik iz Zrenjanina znatno niže plasiran na tabeli. Kikinđani jesenji deo prvestva završili su na 13 mestu tabele sa 16 bodova, sa ukupno 5 pobeda, 9 poraza i jednom nerešenom utakmicom.

U Vojvođanskoj ligi Istok,Sloboda“ iz Novih Kozaraca je utakmicom u Idvoru koja je odigrana bez golova završila jesenji deo prvenstva . Domaćin je bio za nijansu bolji u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu inicijativa „Slobode“ nije krunisana pogotkom. Na zimsku pauzu novokozarački tim odlazi sa 31 osvojenim bodom, visokim trećim mestom na tabeli i sa najmanje primljenih golova u ligi. Izuzetno dobra igra „Kozareu 15. kolu Vojvođanske lige. Oni su na domaćem terenu pobedili „Jedinstvoiz Vlajkovcu rezultatom 3:1. Potpuno isti rezultat ostvarili su i fudbaleri ruskoselske „Crvene zvezde“ sa timom „Omladinac Fam“ iz Botoša.

U Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin utakmica u Mokrinu između „Delije“ i nakovačkog „Poleta“ završena je bez pobednika. Krajnjim rezultatom su sigurno zadovoljni Mokrinčani koji su na sredini tabele dok je „Poletu“ izmakla šansa za osvajanje jesenje titule prvaka PFL Zrenjanin. Ipak, ovakav rezultat nakovčana opravdan je nepovoljnom zdravstvenom situacijom u igračkom kadru i izostankom nekolicine igrača. Sa mesta prvog pratioca, „Žak“ je postao jesenji prvak lige. Na domaćem terenu, „Rusandu“ iz Melenaca savladali su rezultatom 4:1. Vojvodinaiz Bašaida beleži i 11. poraz u prvom delu prvenstva, ovog puta od „Krajine“ iz Krajišnika, te sezonu završava kao pretposlednji tim tabele.

FUDBAL TABELA

SPRSKA LIGA VOJVODINA 15.KOLO

RADNIČKI (ZR) : OFK KIKINDA 1:0

VOJVOĐANSKA LIGA ISTOK 15.KOLO

POLET (IDVOR) : SLOBODA (NOVI KOZARCI) 0:0

KOZARA (BANATSKO VELIKO SELO) : JEDINSTVO (VLAJKOVAC) 3:1

CRVENA ZVEZDA (RUSKO SELO) : OMLADINAC FAM (BOTOŠ) 3:1

PODRUČNA FUDBALSKA LIGA ZRENJANIN 14.KOLO

DELIJA(MOKRIN) : POLET (NAKOVO) 0:0

ŽAK (KIKINDA) – RUSANDA (MELENCI) 4:1

KRAJINA (KRAJIŠNIK) : VOJVODINA (BAŠAID) 5:1

Veterpolisti ŽAK-a gostujući u Banja Luci su bukvalno potopili tamošnji klub. Rezultat susreta bio je 9:22. Iako je Banja Luka poslednje plasirana te se ishod nije dovodio u pitanje, ovakav rezultat ipak je doveo do razloga za slavlje. Nakon 6. kola, naredno se igra 4.decembra na domaćem terenu. „Žak“ će dočekati beogradski „Dorćol“, trenutno šestoplairanim tim koji ne treba potcenjivati , iako je „ŽAK“ drugoplasiran. Podsetićemo ova dva tima sastala su se poslednji put ferbuara kada je naš tim zabeležio poraz. Ipak, mnoge stvari promenile su se od tada, prvenstveno u igračkim kapacitetima ŽAK-a te se očekuju novi bodovi našeg tima.

Fotografija: Zvanična Facebook stranica VK ŽAK