Vaterpolisti se bore za opstanak u Prvoj B ligi

Po završetku ligaškog dela u kojem je ŽAK zazuzeo 7. mesto takmičenje u Prvoj B ligi Srbije nastavljeno je u dve grupe. Prvih pet ekipa bore se za prelazak u viši rang takmičenja, a poslednje četiri među kojima je i ŽAK za ostanak u ligi. Železničari su prošlog vikenda kao domaćini igrali prvu utakmicu plej auta, ali nisu uspeli da ostvare preko potrebnu pobedu. Sa beogradskom “Palilulom” igrali su 12:12.

 

 

 

 

 

 

-Igrali smo nerešeno iako smo rezultatski tokom utakmice, ali i taktički bili bolji. Smatram da smo morali da pobedimo u ovoj utakmici-istakao je Aleksandar Pavić, vaterpolista.

ŽAK je na sedmom mestu tabele, a plej aut počeli su sa tri boda.

Naš cilj je da ostanemo u Prvoj B ligi. To zaslužujemo jer imamo kvalitetnu ekipu – kaže Pavić.

U pleja autu boduju se međusobni susreti.

-Očekuju nas utakmice protiv Banja Luke prvog vikenda u martu gde smo domaćini. Posle toga gostujemo u Valjevu ekipi” Valis”. Ukoliko pobedimo u obe utakmice sigurno ostajemo u ovom rangu takmičenju, mada nekom kalkulacijom to možemo da ostvarimo i sa samo jednom pobedom – objašnjava naš sagovornik.

Pavić ističe da je dosta mladih zainteresovano za vaterpolo, a da je juniorska ekipa prvenstvo završila na četvrtom mestu u Vojvodini.

Narednu utakmicu prvotimci igraju na bazenu SC “Jezero” 3. marta, a poslednju utakmicu 16. marta gostuju “Valisu” iz Valjeva.