Vakcinisani zdravstveni radnici Doma zdravlja, korisnici i zaposleni u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru u Kikindi pedesetoro korisnika i zaposlenih u sredu je vakcinisanom prvom dozom Fajzerove vakcine. Kako saznajemo od Nemanje Radina zaposleni i korisnici dobrovoljno su se prijavljivali za vakcinisanje nakon čega su urađeni pregledi kako bi se ispunili svi uslovi neophodni za vakcinaciju. Najmlađi korisnik koji je vakcinisan ima 60, a najstariji 89 godina. Podsetimo Gerontološki centar u Kikindi jedina je ustanova ovog tipa u Srbiji u kojoj od početa epidemije virusa korona nije zabeležen nijedan slučaj zaražavanja ni kod korisnika ni kod zaposlenih.

Podsetimo i to da je svim štićenicima ove ustanove već godinu i mesec dana zabranjene su posete i izlasci. U decembru prošle godine najpre su bile zabranjene poste i izlazak van doma zbog epidemije gripa, nakon čega je došla korona i ta zabrana ostala je na snazi.vakcinacija će umnogome pomoći da se korisnici polako vrate normalnom životu uz pridržavanje svih propisanih mera i maksimalan oprez. U Novom i Starom domu trenutno je 146 korisnika. Prijemi novih se obavljaju polako jer svaki novi korisnik provodi dve nedelje u karantinu pre nego što se uključi u kolektiv.

Danas su Fajzerovu vakcinu primili i medicinski i nemedicinski radnici Doma zdravlja, dok su se zaposleni u Opštoj bolnici prvu dozu primili tokom vikenda. Kako saznajemo od direktorice Zavoda za javno zdravlje dr Sandre Radlović u Kikindi je vakcinisano 100 zdravstvenih radnika.

Prema poslednjim informacijama u Kikindi je 437 aktivnih slučajeva.