Vajarki Miroslavi Kojić vredno priznanje

Vajarki Miroslavi Kojić vredno priznanje

Nakon što je pre dve godine vajarka Miroslava Kojić postala akademik Evropske akademije nauka u Beogradu krajem ove godine dodeljena joj je prestižna nagrada. Priznanje “Petar baron Rajačić” Evropske akademije nauka dodeljuje se jednom godišnje u tri kategorije za nauku, inovacije i kulturu.

 

 

 

 

 

-Kao redovni član Evropske akademije nauka u Beogradu počastvovana sam i drago mi je što je prepoznat moj rad. Sama akademija ima velik broj članova i pretpostavljam da teško da će svi zavredeti priznanje. To je institucija poznata u Evropi i svet – istakla je Miroslava Kojić, akademska vajarka.

Iako u penziji naša sugrađanka aktivno stvara tako da joj je priznanje dodeljeno za ostvarene izuzetne rezultate, razvoj i afirmaciju likovne umetnosti i stvaralaštva.

-Više od 40 godina bila sam angažovana u radu sa decom mlađeg i starijeg uzrasta. Nastavila sam da radim sa decom jer to najviše volim. Osim toga bila sam deo radionca koje su podrazumevale rad sa invalidima i rad sa decom iz Prihvatnog centra – rekla je Miroslava Kojić.

Miroslava Kojić napominje da kao penzionorka ima više vremena da se posveti sopstvenom likovnom stvaralaštvu i radu sa decom.

-Ove godine nastaviću sa držanjem akreditovanih seminara u Crnoj Gori sa kojima sam počela u 2018. Nadam se što većem broju radionica sa decom. I sa Predškolskom ustanovom “Dragoljub Udicki” očekujem saradnju – dodala je poznata vajarka.

Tokom više od četiri decenije pedagoškog rada naša sagovornica ističe da je i sama učila od dece i mladih. Za sve te godine dobila je velik broj nagrada za rad u prosveti i obrazovanju.