Uz „Penzionerske gastronomske đakonije” KUD „Sunčana jesen” obeležilo 46 godina od osnivanja

KUD „Sunčana jesen“ više od četiri i po decenije okuplja vredne sugrađane starije dobi. Učesnici i organizatori brojnih manifestacija, a ovoga puta objedinili su dve, za njih veoma važne.

Prva je posvećena ljubiteljima kuvanja i dobrog zalogaja, pa i nosi naziv „Penzionerske gastronomske đakonije“:

-Mi već nekoliko godina organizujemo druženja poput „Đakonija“, a prošle godine smo zvanično počeli da proslavljamo ovu manifestaciju. Kuvamo gulaš od svinjskog i junećeg mesa, pravimo pečene papke u rerni i sami kiselimo kupus. Sve članove i prijatelje zovemo da nam budu gosti, rekla je predsednica KUD „Sunčana jesen“ Jela Veličkov.

Ovom prilikom proslavljen je i dan KUD-a, odnosno 46 godina od njegovog osnivanja:

-Postojimo 46 godina bez prekida. Okosnica rada su hor i folklor, sa njima se počelo, ali svake godine se dodaje nova sekcija i fino funkcionišemo, dodala je Veličkov.

Za lokalnu samoupravu veliko je zadovoljstvo što u našoj sredini postoji društvo sa toliko dugom tradicijom, koje će uvek imati podršku Grada Kikinde, istakao je član Gradskog veća Miodrag Bulajić:

-Ta udruženja imaju planirane aktivnosti i svaki njihov korak je poznat. Oni zato i traju toliko dugo. Kad tome dodamo ljubav, energiju, entuzijazam i to što oni neguju kulturne vrednosti i izvorno narodno stvaralaštvo, onda znamo i šta je uspeh ovog udruženja.

KUD „Sunčana jesen“ broji 80 članova, od kojih su četvoro počasni. To su oni pojedinci koji su više od 30 godina deo ovog društva, ali zbog godina i zdravstvenog stanja više ne mogu da prisustvuju probama i ne nastupaju.

Društvo ima vokalno-instrumentalnu sekciju, folklornu, kreativnu, dramsko-literarnu i sportsku, na koju su posebno ponosni.