Uspešna sezona za „Novu dimenziju“

Iza kikindskih kik boksera je naporzna sezona. Sada se podvlači crta i sumiraju rezultati, a članovi „Nove dimenzije“ imaju zbog čega da budu ponosni. Kraj 2017. i početak 2018. godine doneo im je mnogo pobeda, a posebno su se istakli najmlađi članovi.

Najbolja od najboljih je Anastasija Gal, koja je protekle godine u Nišu postala balkanska šampionka, a briljirala je i na poslednjim takmičenjima:

-Učestvovala sam u Novom Sadu na takmičenju, gde sam proglašena za najbolju pionirku i osvojila pehar. Na takmičenju u Rumi imala sam prilično jake protivnice, jer sam bila prebačena u stariju kategoriju, ali sam se izborila za zlato. Poslednje takmičenje smo imali u Senti, gde sam osvojila zlato i imala sam dve protivnice. Jedna je bila mlađa, slabije je trenirala i nije bila toliko spremna, a drugu sam lako pobedila jer nije zglavno udarala.

Uspešan je bio i njen mlađi brat Aleksandar, koji je u sezoni osvojio čak 11 medalja. Izdvojio je koja takmičenja su mu posebno draga, a osvrnuo se i na svoj poslednji nastup:

-Poslednje takmičenje je bilo u Senti, gde sam osvojio drugo mesto. Mogao sam da budem prvi, ali sam nažalost izgubio. Najdraža mi je bila sa „Fire kick“-a u Kulpinu. To je bila revija u 2017. godini. Najdraža mi je zato što sam tu jedini učestvovao iz našeg kluba.

 

Najsjajnijim odličjima u protekloj sezoni okitila se i Dunja Boćan:

-Osvojila sam zlato na državnom i pokrajinskom takmičenju u disciplini full kontakt krajem prošle godine. U prošloj sezoni sam uzimala samo bronzu, a sada imami srebro i zlato. U disciplini low kick sam na poslednjem takmičenju uzela srebro.

Konkurenciju je uspeo da savlada i jedan od najmlađih članova kluba Aleksa Torma, koji iako se trenira svega sedam meseci već ima čime da se pohvali:

-Osvojio sam dve medalje, jednu u Novom Sadu, a drugu u Senti.

 

Klubu borilačkih veština i sportova bliži se jedan značajan jubilej i mnogo posla i u vreme pauze:

-Obeležićemo 16 godina postojanja Kluba i 35 godina od kako se kik boks trenira u Kikindi. Planiramo da tim povodom budemo domaćini prvenstva Vojvodine, ali nam za to treba podrška viših instanci, kaže trener u „Novoj dimenziji“ Dragiša Todorović.

Rezultati za ovu godinu još se sumiraju. Ipak, zna se da je „Nova dimenzija“ protekle godine na Prvenstvu Vojvodine bila druga u ekipnom plasmanu u konkurenciji od 18 klubova. Kada je u pitanju državni nivo, od 56 ekipa, kikindska je zauzela 25. mesto.