Uspesi mladih plivača “Velike Kikinde”

Teodora Stančić na Prvenstvu Srbije za pionire pokazala je izuzetnu spremnost. Doplivala je do tri zlatne i do po jedne srebrne i bronzane medalje čime je postala i najbolji kikindski mladi takmičar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Jako puno truda i rada bilo je neophodno da osvojim pet medalja. Imam 11 godina i od šeste godine treniram plivanje. Moja želja je bila da naučim da plivam. Kasnije su mi se svideli treninzi tako da sam postala član kluba – istakla je Teodora Stančić.

Plivači treniraju šest puta nedeljno,a Teodora nam je potvrdila da se plivači takmiče da nadmaše sami sebe.Dvanaestogodišnji Miloš Mendo šest godina trenira plivanje. Rad i trud su se isplatili, a za takmičenje se pripremao godinu dana.

Dao sam sve od sebe na državnom prvenstvu. Osvojio sam dva zlata i jednu bronzu. Konkurencija je bila jaka i bilo je jako teško – rekao je Miloš Mendo.

Trener pionira Dragan Markovljev napominje da je ekipa dece uzrasta od 10 do 12 godina selektovana i da su najbolji u ovoj grupi.

Osvajanje prvog mesta bilo je neočekivano. Ipak kada sagledamo plan i program za ovu grupu dece koji je počeo da se realizuje 2017. godine uloženo je dosta truda. Dve godine predanog rada doveo je do rezultata – dodao je Dragan Markovljev.

Veliku Kikindu” na državnom prvenstvu predstavila su 22 plivača koji su se takmičili u pojedinačnim trkama i štafetama.U disciplini 4X50 metara kraul muška štafeta okitila se zlatom, a najsjanije odličije pripalo je i muškoj štafeti 4X50 mešovito, dok je mešovita štafeta 4X50 metara osvojila bronzanu medalju. Sledeće veliko takmičenje pioniri će imati na međunarodnom mitingu u Kikindi. Kup Banata biće održan sredinom aprila.