Uspeh mladih „Gromovnika” na domaćoj i internacionalnoj sceni

Vikend za nama bio je važan za mlađe kategorije Džudo kluba „Partizan“, jer su učestvovali su na dva velika takmičenja.

Prvo je državno prvenstvo za mlađe kadete, koje je održano u Beogradu:

-Iz našeg kluba nastupalo je 10 takmičara, koje je predvodio trener Svetislav Vukmirica. Izborene su tri bronzane medalje: Dušan Kežić u kategoriji do 46 kilograma, Matej Kojić u kategoriji do 60 kilograma i Tara Kojić u kategoriji do 48 kilograma. Jovan Gašić je u kategoriji do 81 kilogram osvojio je peto mesto. Ovo takmičenje novo je u sistemu takmičenja. Do sada nisu postojala prvenstva države za mlađe kadete. To je sjajna prilika da deca se, koja su poslednja godina starijih pionira, uključe polako u kadetski program, da postižu rezultate i da bi narednih godina bili što bolji u konkurenciji kadeta, objašnjava trener u klubu Tijana Radić.

Džudisti „Partizana“ proteklog vikenda takmičili su se i na međunarodnom turniru u poljskom gradu Krosno:

-Naš klub predstavljali su najmlađi takmičari. Bilo ih je četvoro i svi su osvojili medalje. Poletarac Nemanja Galić bio je najbolji u kategoriji do 30 kilograma. U istoj kategoriji stariji poletarac Mihailo Miličić osvojio je drugo mesto, dok je stariji poletarac u kategoriji do 39 kilograma osvojio treće mesto, a mlađi pionir Miloš Rakin je u kategoriji do 36 kilograma osvojio treće mesto.

Na turniru u Poljskoj učestvovalo je preko 300 takmičara iz šest država. Bila je ovo odlična prilika da se završetak sezone zaokruži učešćem na takmičenju međunarodnog karaktera, koje predstavlja sjajno iskustvo za mlade džudiste.