Uručeni sertifikati nezaposlenima koji su prošli informatičku i obuku za šivenje

Sugrađanima koji su pohađali obuku za tržište rada uručeni su danas sertifikati sa kojima će lakše pronaći zaposlenje. Prošle godine 20 nezaposlenih sa evidencije Filijale NSZ pohađalo je obuku za tržište rada koja se organizuje u skladu sa potrebama poslodavaca. Obuka za šivenje i krojenje izazvala je veliko interesovanje s obzirom na to da je u Kikindi počela sa radom firma “Kalcedonija” kojoj su neophodni radnici sa šivačkim i krojačim zanatom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osnovnu informatičku obuku po ECDL standardu završilo je petoro nezaposlenih sa invaliditetom.

Jelena Mitrović napominje da se šest osoba koje su završile šivačku i krojačku obuku zaposlilo u “Kalcedoniji” i pozvala one koji su dobili sertifikat da pošalju radnu biografiju .Pošto je urađena analiza tržišta rada Nacionalna služba za zapošljanje u Kikindi i ove godine organizovaće dve obuke.

-Ove godine nezaposlenima nudimo obuku za CNC operatera, a obuka je planirana za 15 osoba, kao i obuku za rukovaoce građevinkih mašina koju će moći da završi petoro nezaposlenih. Za 18 osoba sa invaliditetom biće organizovane tri obuke.Obuka za izradu radne odeće, obuka za pakovanje tekstilnih proizvoda i osnovna informatička obuka obuhvatiće po šest osoba – istakla je Jelena Mitrović, direktorica Filijale NSZ.

Obuke se nude nezaposlenima tokom dolaska na individulane razgovore, a iz Filijale NSZ pozivaju zainteresovane da se prijave.