Uručeni ključevi Kikinđanima koji su dobili stanove u Bloku C2

Dve porodice iz Kikinde, doktor pravnih nauka i doktor specijalista od danas imaju rešeno stambeno pitanje. Oni su dobili stanove na konkursu za davanje stanova u zakup u Bloku C2 koji je raspisao grad Kikinda. Gradska uprava trajnim zbrinjavanjem porodica koje po kriterijumima spadaju u kategoriju socijalnog stanovanja, kao i dodelom stanova stručnjacima želi da unapredi život porodicama i sačuva stručne kadrove.

Kikindi su neophodni mladi stručni kadrovi, a ukoliko možemo da im pomognemo da reše stambeno pitanje oni neće odlaziti iz našeg grada. Doneli smo odluku da raspodela stanova bude sukcesivna, da uključimo što veći broj Kikinđana jer će u narednom periodu biti raspisano još nekoliko konkursa. Imaćemo na raspolaganju ovaj broj stanova koji će moći da se iskoriste za razvoj grada. U narednom periodu biće uređen i prostor oko objekta. Stanovi nisu besplatni već se za njih plaća mesečna nadoknada, niža od tržišne vrednosti – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

 

 

Mesečna nadoknada rešenjem lokalne samouprave iznosi 190 dinara za metar kvadratni i ne sme da prelazi 30 odsto primanja. Stan je dobila samohrana majka dve devojčice, medicinska sestra Danijela Dragić. Kadrovski stanovi pripali su Željku Mirkovu, doktoru pravnih nauka zaposlenom u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi i dr Siniši Joliću, specijalisti dermatovenerologije zaposlenom u Opštoj bolnici.

Prijave svih koji su učestvovali na prvom konkursu, a nisu dobili stanove biće razmatrane i u narednim. Za stanove u prvom krugu raspodele bilo je 20 prijava.

Izgradnja zgrade u Bloku C-2 počela je pre dve godine i završena je krajem prošle. Ima 15 stanova i tri poslovna prostora, a u objekat je uloženo 65 miliona dinara od čega je lokalna samouprava izdvojila 50, a 15 miliona dinara dinara dobijeno je od Agencije za stanovanje.